ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ενήμερος ο Χαρδαλιάς για την προκήρυξη “δια ζώσης” εκλογών στην ΕΠΣ Ηλείας


Μπορεί να έχει περάσει στα… ψιλά, , ωστόσο οι εκλογές της ΕΠΣ Ηλείας, εδώ και αρκετές μέρες έχουν προκηρυχθεί. Και μάλιστα έχουν προκηρυχθεί με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή “δια ζώσης”, με φυσική παρουσία, σε μια συνάθροιση προσώπων, για τις 31 Μαρτίου 2021. Το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει λάβει διαστάσεις. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι Αρχές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ilia.news, επ’ αυτού έχει λάβει γνώση και ο αρμόδιος Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Πάντα με βάση τις πληροφορίες του ilia.news, η πολιτική ηγεσία της πολιτικής προστασίας, ενήμερη ούσα για τις ενέργειες, αναμένει, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις. Θέμα για το οποίο, όπως βέβαια και για όλα τα σχετικά, εκτός από τον Νίκο Χαρδαλιά, έχουν ενημερωθεί ο Εισαγγελέας και η Αστυνομική Διεύθυνση. Και όπως είπαμε, παρακολουθούν στενά, καθότι τα περιοριστικά μέτρα, ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 29 Μαρτίου και μέχρι νεοτέρας, δηλαδή να ανακοινωθεί οποιαδήποτε παράταση αυτών, οι εκλογές έχουν προκηρυχθεί νόμιμα και μπορούν να διεξαχθούν με φυσική παρουσία την ερχόμενη Τετάρτη

 

Από δω και πέρα

Από δω και πέρα, αναμένεται νεότερη ενημέρωση από την Κυβέρνηση, αναφορικά με την παράταση των περιοριστικών μέτρων. Εάν δοθεί, όπως είναι αναμενόμενο παράταση των μέτρων, γίνεται αντιληπτό ότι δεν μπορεί να διεξαχθούν δια ζώσης οι εκλογές, καθώς δεν υπάρχει “sms ψήφου”. Οπότε, η αναβολή των εκλογών θα είναι μονόδρομος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και λέμε με ό,τι αυτό συνεπέγεται, καθώς υπήρχε και η δυνατότητα να διεξαχθούν αυτές με το σύστημα της ψηφιακής κάλπης, για το οποίο ωστόσο δεν έχει φροντίσει η ΕΠΣΗ να πραγματοποιήσει. Και όλα αυτά, καθώς για να μπορέσουν να γίνουν με αυτό τον τρόπο, θα έπρεπε οι εκλογές να έχουν προκηρυχθεί με αυτό τον τρόπο και να έχουν προγηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες κάποιες μέρες πιο πριν.

Δείτε εδώ την προκήρυξη των “δια ζώσης” εκλογών της ΕΠΣ Ηλείας

http://www.eps-ilias.gr/wp-content/uploads/2021/03/%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3%CE%9A%CE%9B%CE%97%CE%A3%CE%97-pdf.pdf\