ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

spot_img

Προτεινόμενα

Αγαπητοί μας Γονείς και Κηδεμόνες,

Ξεκίνησε ήδη η νέα Σχολική χρονιά… Καθημερινά πηγαίνετε στα Σχολεία τα παιδιά σας, για να τα εφοδιάσετε με εκείνες τις γνώσεις, που θα τα βοηθήσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της κοινωνίας μας, δηλαδή να γίνουν δημιουργικά μέλη της, να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά και να συνεισφέρουν, με όσο τους αναλογεί στην πρόοδο και την προκοπή της Πατρίδας μας, που από αυτά πλέον περιμένει ένα καλύτερο αύριο αφού εμείς δυστυχώς αποτύχαμε…

Δεν αρκούν όμως, οι γνώσεις, όσο πολλές, σημαντικές και αναγκαίες και να είναι, αν δεν συνοδεύονται και από την Γνώση του θελήματος του Χριστού, αν δεν συνοδεύονται από την βιωματική πίστη μας προς Αυτόν! Αυτήν ακριβώς την Γνώση τους προσφέρει η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, με τα Κατηχητικά Σχολεία και τις Χριστιανικές Ομάδες, που λειτουργούν στις Ενορίες μας και στα Χριστιανικά σωματεία της τοπικής μας Εκκλησίας.

Το έργο των Κατηχητικών Σχολείων δεν πρέπει να θεωρείται ως δευτερεύον και να αγγίζει τα όρια της αγγαρείας, αλλά πρέπει να δοθεί η δέουσα βαρύτητα από όλους μας, διότι μέσα από το Κατηχητικό Σχολείο τα παιδιά μας, θα αποκτήσουν επίσης την ταυτότητά τους, ως μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας!

Ακούγεται συχνά, πως τα Κατηχητικά Σχολεία πρέπει να καταργηθούν. Επίσης είχαμε την διαγραφή του Θρησκεύματος από τις ταυτότητες, την απαλλαγή μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών και τώρα δυστυχώς έχουμε την αλλαγή αυτού… Σύντομα ίσως να δούμε την αφαίρεση του Σταυρού από την Σημαία μας και την κατάργηση των Εθνικών εορτών. Όλα αυτά πρέπει εμάς ως Έλληνες αλλά και ως Ορθόδοξους Χριστιανούς να μας προβληματίζουν πλέον.

Ο μικρός αριθμός των μαθητών στα Κατηχητικά Σχολεία φανερώνει, πως η οικογένεια σήμερα δεν δείχνει ιδιαίτερο ζήλο για την ηθική αγωγή των παιδιών της. Η πορεία της κοινωνίας μας, παρουσιάζει εύγλωττα πως και που πορεύονται τα μέλη της. Τα ναρκωτικά κάνουν θραύση, η άναρχη νεολαία διαλύει, η ομοφυλοφιλία ανθεί και η προσωπική και κοινωνική συμπεριφορά των πολιτών μας απογοητεύει.

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε: «που πάμε;». Δυστυχώς, οι γονείς σήμερα έχουν ακόμη υλιστική αντίληψη παρόλο την οικονομική κρίση που υφιστάμεθα και φροντίζουν, ξοδεύοντας ακόμη πολλά χρήματα, για φοίτηση των παιδιών τους σε αθλητικά, μουσικά και χορευτικά σωματεία κ.λ.π., που τα ωφελούν μόνο σωματικά και γνωστικά. Βέβαια χρειάζονται και αυτά. Το ερώτημα είναι γιατί αδιαφορούν για την ηθική τους αγωγή;

Τα Κατηχητικά Σχολεία με ελάχιστο χρόνο, μόλις μια φορά την εβδομάδα προσφέρουν ηθική διδασκαλία, χαρούμενη και αγνή ψυχαγωγία δωρεάν. Δεν κάνουν ούτε «παπάδες», ούτε «καλογέρους». Η κλίση αυτή έρχεται από αλλού. Διδάσκονται εκεί να τιμούν τους γονείς τους και να αγαπούν το συνάνθρωπό τους, αποφεύγοντας πολλούς από τους κινδύνους των ημερών μας, νεανικές συμπλοκές, ύβρεις…

Δεν θα διδαχθούν στο Κατηχητικό Σχολείο ένα μάθημα στείρο, αλλά για την ουσιαστική προσέγγιση στην Ορθοδοξία και το χαρούμενο βίωμα της Χριστιανικής ζωής. Στο Κατηχητικό Σχολείο το παιδί σας, θα ζήσει την αγάπη, την χαρά, την προσφορά, την κοινωνικότητα, και την συνεργασία. Θα βρει φίλους και ιδανικά.

Δεν λέμε, πως το Κατηχητικό κάνει θαύματα. Όμως βοηθά, ενισχύει, ρίχνει σπόρους, καλλιεργεί, προβληματίζει, οδηγεί… Γι’ αυτό, ελάτε όλοι μαζί, να το ενισχύσουμε. Αλλάξτε προτεραιότητες και βάλτε πρώτη την ηθική διάπλαση των παιδιών σας. Σήμερα με την επικρατούσα κατάσταση στην δημόσια παιδεία, είναι αναγκαίο όσο πότε άλλοτε. Να είστε δε σίγουροι ότι έχουν να ωφεληθούν πολλά, αφού θα διδαχθούν: τον ηθικό νόμο, την αγάπη, την κοινωνική αλληλεγγύη, την καλή κοινωνική συμπεριφορά, καθώς επίσης την πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα μας!!

Σήμερα λοιπόν που ομολογουμένως υπάρχει «ηθικό έλλειμμα», στην κοινωνία, στην παιδεία, αλλά δυστυχώς και στην οικογένεια, τα Κατηχητικά μας Σχολεία με την εποπτεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ και των Κατηχητών, προσφέρουν την καλύτερη αγωγή. Για τους παραπάνω λόγους αλλά και για πολλούς άλλους ακόμη, οδηγείστε τα παιδιά σας στο Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας μας, άλλωστε μία ώρα την εβδομάδα είναι αυτή κάθε Κυριακή, θα βρεθεί ελεύθερος χρόνος.

Τέλος αγαπητοί μας Γονείς, σας καλούμε να συνδυάσετε τις εξωσχολικές δραστηριότητες με την φοίτηση του παιδιού σας, στο Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας μας, καθώς επίσης με τον τακτικό Εκκλησιασμό του. Να είστε δε βέβαιοι, πως η ηθική διάπλασή του, θα είναι και η πολυτιμότερη αμοιβή της ζωής σας!

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΩΡΑ 10:30 ΕΩΣ 11:30 Π.Μ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΗΧΗΤΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥΤΣΟΥ- ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΧΟΜΕΘΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΗΛΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
(ΤΗΛ: 26210-22014 – 6932025089).

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα