24.6 C
Pýrgos
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Ενδιαφέρουσα Ημερίδα: Οι τομείς της Ενέργειας και η ανάπτυξη της Ηλείας

spot_img

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΕΕ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»

Οι τομείς της Ενέργειας

και η ανάπτυξη της Ηλείας

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ Ο ΝΤ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ENERGEAN OIL KAI O KΩΝ. ΚΙΤΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Κ. ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΣ

«Στόχος μας είναι να μην αφήσουμε για άλλη μια φορά τις εξελίξεις να μας προσπεράσουν…»

Ενδιαφέρουσα Ημερίδα με σημαντικούς ομιλητές και θέμα τις «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ» θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στις 7:00 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από το Επιμελητήριο Ηλείας, την Περιφέρεια το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτ. Ελλάδας τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και την εβδομαδιαία Οικονομική Εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων», ενώ οι βασικοί ομιλητές έχουν ως εξής:

Ιωάννα Νίκου, Επιτελική Δομή EΣΠΑ, Υπουργείου Ενέργειας

Θέμα: «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ»

Κωνσταντίνος Κίττας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας-Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος

Θέμα: «Τεχνολογίες για αειφορική παραγωγή καλλιεργειών υπό κάλυψη σε χώρες της Μεσογειακής λεκάνης»

Σπ. Μυλωνάς, Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου Ηπείρου ΔΕΔΔΗΕ

Θέμα: «Ευφυή Δίκτυα»

Δρ. Ντίνος Νικολάου, Γεωλόγος Πετρελαίων – Οικονομολόγος Ενέργειας, Τεχνικός Σύμβουλος Energean Oil and Gas

Θέμα: «Έρευνα Υδρογονανθράκων στο Κατάκολο, η σημερινή κατάσταση».

Σχετικά με την εκδήλωση ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κ. Νικολούτσος, ερωτηθείς δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Μετά από τόσα χρόνια κρίσης, με όλη την χώρα να αναζητά τρόπους για την παραγωγική της ανασυγκρότηση, όλοι προτάσσουν ότι το σύνολο των πολιτικών σχεδίων ανάπτυξης του τόπου πρέπει να στραφεί στην στήριξη επαγγελματιών και επιχειρηματιών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην αγροτική παραγωγή και στην μεταποίηση.  Παρόλα αυτά ο νομός μας, ο νομός Ηλείας – ο οποίος είναι μέσα στους πρώτους νομούς στην αγροτική παραγωγή στην χώρα- παραμένει καθηλωμένος σε δεύτερη μοίρα στην τροχιά των εξελίξεων. Μην έχοντας χώρο για να προβάλει τα δικά του πρέπει, τα δικά του θέλω, και πόσο δε μάλλον να εισακουσθεί.

Όμως εμείς ως Επιμελητήριο Ηλείας πιστεύουμε ότι όλοι μας έχουμε υποχρεώσεις και πρέπει, αλλά πολύ περισσότερο έχουμε δικαιώματα και θέλω.

Στην προσπάθεια μας να σταματήσουμε να είμαστε μόνιμα στην δεύτερη ταχύτητα Δράσης και Ενημέρωσης από την πολιτεία, αναλαμβάνουμε τα ηνία. Πράττουμε ως Επιμελητήριο Ηλείας αυτά που ήδη θα έπρεπε να κάνει το κεντρικό κράτος. Προχωράμε για άλλη μία φορά στην συνδιοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας. Έτσι το Επιμελητήριο Ηλείας μαζί   με το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» συνδιοργανώνουν ημερίδα «Ενεργειακές Εξελίξεις» την Δευτέρα το απόγευμα στις 3 Ιουλίου στο Διοικητήριο του Πύργου.

Με τον τρόπο αυτό εγκαινιάζουμε παράλληλα μια σοβαρή συνεργασία με το ΤΕΕ/ΤΔΕ και τον τεχνικό κόσμο δημιουργώντας έτσι μία άλλη δυναμική στην περιοχή.

Ως Επιμελητήριο Ηλείας πιστεύουμε ότι όλοι οι τομείς της ενέργειας, έχουν και παρόν και μέλλον για την περιοχή μας. Τόσο η παραγωγή υδρογονανθράκων, όσο και η εξοικονόμηση ενέργειας είναι τομείς που ο τόπος μας πρέπει να τους αγκαλιάσει. Μέσα από τις δράσεις  αυτές, δύναται να προκύψει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα από την οποία θα βελτιωθεί αρκετά ο τρόπος ζωής των συμπολιτών μας.

Δημιουργική διεκδίκηση

Δεν πρέπει να αφήσουμε για άλλη μια φορά τις εξελίξεις να μας προσπεράσουν. Πρέπει δημιουργικά να διεκδικούμε. Θέλουμε τους υδρογονάνθρακες και το φυσικό αέριο στον τόπο μας, αλλά με αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους και έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος. Έτσι με τον τρόπο αυτό θα επιτύχουμε ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τους υδρογονάνθρακες, μείωση των ενεργειακού κόστους στις κατοικίες, στην αγροτική παραγωγή και τις επιχειρήσεις μας που σχετίζονται με το φυσικό αέριο και παράλληλη ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων εφαρμόζοντας απόλυτα όλα τα μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας.

Μπορούμε να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο αρκεί όλοι μαζί να διεκδικήσουμε κοινούς στόχους.

Φτάνει… να δώσουν και σε εμάς λίγο χώρο για να εκφραστούμε και να εισακουστούμε……

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα