Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022
25.1 C
Pýrgos

Ενεργός ΧΑΔΑ… μέσα στην πόλη του Πύργου;

spot_img

Δεν πέρασαν… παρά λίγες μόνο μέρες από τη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ, όπου ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Μεσόγειος» ενημέρωσε τα μέλη του φορέα αλλά και τους αιρετούς του νομού που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιό του, ότι όποιος δήμος επιθυμεί μπορεί, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση, να πηγαίνει τα υπολείμματα των κλαδεμάτων του, χωρίς καμία επιβάρυνση, στο εργοστάσιο επεξεργασίας των απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά.

Μάλιστα οι δήμαρχοι και οι αιρετοί του νομού έδειξαν ιδιαίτερη ικανοποίηση και δήλωσαν ανακουφισμένοι από την εξέλιξη αυτή, καθώς, τα υπολείμματα κλαδεμάτων τους «πνίγουν» κάθε χρόνο!

Δεν μπορούμε λοιπόν να καταλάβουμε, γιατί… την Κυριακή, ο δήμος Πύργου «έπνιξε» στον καπνό το Νοσοκομείο, το καταφύγιο ζώων του δήμου και το βοηθητικό γήπεδο του Πανηλειακού που προπονούνται παιδιά; Υπάρχει ή δεν υπάρχει παράνομος ΧΥΤΑ μέσα στην όρια της πόλης, όπως μας κατήγγειλε και ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ στο Δήμο Πύργου» κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος;

Ήταν κλαδιά και σκουπίδια αυτά που καίγονταν σε μικρές εστίες ή ο δήμος Πύργου… επικοινωνούσε με «σήματα καπνού» με τους όμορούς του δήμους; Γιατί κατά τα άλλα, ο δήμος Πύργου τοποθέτησε «έξυπνα» και δορυφορικά συστήματα παρακολούθησης των κάδων οπότε… δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σκουπίδια σε οικόπεδα!

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι αναμφίβολα η πιο δύσκολη, η πιο επίπονη ή πιο δαπανηρή υπόθεση για έναν δήμο. Αλλά ας γίνεται σωστά, για την προστασία της δημόσιας υγείας και την καλύτερη «εικόνα» ενός δήμου. Δεν χωράνε προχειρότητες και «κρύψιμο» κάτω από το χαλάκι!!! Γιατί, χωρίς φωτιά… καπνός δεν βγαίνει!!! Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο καπνός ήταν πολύς!!!

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα