ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ενημερωτική συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γιαννόπουλου με αθλητικά σωματεία

  • 21
    Shares

Ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στην Ηλεία, είχε σήμερα, Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, παρουσία του βοηθού Περιφερειάρχη σε θέματα Αθλητισμού – Ολυμπισμού Δημήτρη Νικολακόπουλου.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Πύργου – Ολυμπίας Νίκος Κατσαρός και Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Θεοδωρόπουλος καθώς επίσης ο Υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος.

Στην εισαγωγή του, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στην Κοινή Υπουργική απόφαση για την επιβολή μέτρων σε σχέση με τον κορωνοϊό, όσον αφορά τη λειτουργία χώρων άθλησης και την διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων, εξηγώντας πως η όποια αναπροσαρμογή τους θα γίνεται από το Υπουργείο Υγείας, βάσει των δεδομένων, όπως αυτά διαμορφώνονται από την εξάπλωση της νόσου.  Tόσο ο ίδιος ο κ. Γιαννόπουλος όσο και ο κ. Νικολακόπουλος, κάλεσαν τα σωματεία, να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία, προκειμένου συλλογικά να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η περιοχή, με σύνεση, ψυχραιμία και σωστή ενημέρωση.

Οι κ.κ Κατσαρός, Τσαούσης και Θεοδωρόπουλος, έκαναν μια σύντομη ενημέρωση για τους τρόπους και τα μέτρα πρόληψης που πρέπει  να λαμβάνονται στους χώρους άθλησης, ενώ έδωσαν χρήσιμες οδηγίες για το πώς μπορούν τα σωματεία και οι προπονητές/γυμναστές να διαχειριστούν ένα πιθανό κρούσμα κορωνοϊου.

Αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος, με τους εκπροσώπους των σωματείων να θέτουν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τα όσο προβλέπονται στην ΚΥΑ για τη μη λειτουργία των ¨ανοιχτών¨ χώρων άθλησης, ειδικά για τους  μαθητές που προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους σε Πανελλαδικές αθλητικές διοργανώσεις, διεκδικώντας μόρια για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, δεσμεύτηκε τέλος να μεταφέρει τους προβληματισμούς και τις επισημάνσεις των σωματείων στα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Υγείας.


  • 21
    Shares