Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
24.6 C
Pýrgos

Ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα σε ποσότητα αλλά και ποιότητα ελαιολάδου σε περιοχές της Ηλείας

spot_img

Ενθαρρυντικά  είναι  τα πρώτα  αποτελέσματα  από το ελαιομάζεμα σε διάφορες περιοχές της Ηλείας, τόσο όσον αφορά την απόδοση των ελιών όσο και την ποιότητα του ελαιολάδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Ilia.news”,  σε περιοχές του δήμου Αρχ. Ολυμπίας (λ.χ. Χελιδόνι)  παρατηρείται ικανοποιητική παραγωγή λαδιού, στους παραγωγούς που τις προηγούμενες ημέρες  προχώρησαν στη συλλογή του ελαιοκάρπου και προέβησαν στην παράδοσή του στα ελαιοτριβεία.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει  και σε τοπικές κοινότητες του δήμου Πύργου, όπου οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα  είχαν ευεργετική επίδραση  στα ελαιόδεντρα,  τα οποία  επηρεάστηκαν σε σημαντικό βαθμό από την παρατεταμένη ανομβρία.

Ωστόσο ανοιχτή «πληγή» εξακολουθεί να είναι η πρόκληση καταστροφών  στην ελαιοπαραγωγή σε περιοχές του Νομού που βασίζονται στο λάδι, όπως στους  δήμους Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, λόγω  της πρωτοφανούς σε ένταση  χαλαζόπτωσης.

Συγχρόνως οι παραγωγοί ευελπιστούν ότι θα κρατηθούν σε ικανοποιητικό επίπεδο  και οι τιμές του ελαιολάδου, που αυτή την εποχή παρουσιάζουν ανοδική πορεία, αλλά στη συνέχεια είναι άγνωστο σε τι ύψος θα παραμείνουν…

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα