20.9 C
Pýrgos
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Ενθουσίασε η θαυμάσια Λυρική βραδιά με τη χορωδία Μυρτουντιων

spot_img

Προτεινόμενα

Διοργάνωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τραπεζικών Ηλείας

 

Μία μουσική πανδαισία απόλαυσαν οι  θεατές της Συναυλίας  που κατέκλυσαν το θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ το Σάββατο και καταχειροκρότησαν τους 45 μουσικούς που εκτέλεσαν τα κομμάτια υπό τη διεύθυνση της μουσικολόγου Λένας Σουρμελή  και την ερμηνεία των τραγουδιών από τη Mezzo Soprano Χρύσα Πανταζοπούλου,τη μαέστρο Λένα Σουρμελή , τον  Βαρύτονος Ανδρέας Καλλιβωκάς, τη πολλά υποσχόμενη  συμπολίτισσα μας  μας Soprano Κωνσταντίνα Μπρη και  τον Λάμπρος ΡώσσηςTenoroΣτο πιάνο συνόδευσε  η πιανίστα Olena Fedko.Τα κομμάτια που ερμηνεύτηκαν ήταν γνωστά ευρωπαϊκά κομμάτια, καθώς και θέματα  τα οποία παρουσίαζαν αυξημένη δυσκολία , αλλά η ερμηνεία τους από την εξαιρετική  Χορωδία και τους καταξιωμένους καλλιτέχνες ,σε μια αρμονική συνύπαρξη ενθουσίασαν τους θεατές της μουσικής παράστασης που αποθέωσαν τους συντελεστές.

Ακουστήκαν  γνωστά  έργα των G. Verdi, G. Fauré, P. Mascagni, G. Rossini, J. Offenbach, L.  Delibes,  F. Lehar κ.α.που τα περισσότερα συνόδευε  και το κοινό.

Η αίθουσα του θεάτρου ήταν κατάμεστη από κόσμο από την ευρύτερη περιοχή,φίλους της μουσικής,παρα τις καιρικές συνθήκες ,στην καθόλα επιτυχημένη εκδήλωση με την σφραγίδα ,του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Νομού Ηλείας .

  Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δημοτικού Πολιτιστικού Οργανισμού Πύργου

Το πρόγραμμα περιλάμβανε 2 μέρη.Στο ενδιάμεσο τους,ο συντονιστής Έφορος του Συλλόγου και Χρήστος  Σκυλλάκος,κάλεσε για  χαιρετισμό τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Ηλείας κ.Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, που ευχαρίστησε το πυκνό κοινό,τις Αρχές ,Συλλόγους κλ,,τα ΜΜΕ, τους συντελεστές ,το Δήμο και τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και τον κ.Νίκο Λαινόπουλο για σημαντική συμβολή τους στην μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης,

  Μεταξύ των άλλων ανέφερε ‘‘Η υποκουλτούρα, ο ευτελισμός,η σταδιακή εγκατάλειψη των δοκιμασμένων Ιδεών, Αρχών και Ηθών , τα φαινόμενα της αλλοτρίωσης και υποβάθμισης της κληρονομιάς μας,  ήταν επόμενο να τεθούν στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του Πολιτιστικού μας Συλλόγου.

        Γιατί εκτιμούμε, ότι αυτός ο  ευνοημένος από τον Θεό τόπος, αυτή η μικρή γωνιά του Κόσμου,η κοιτίδα του Ολυμπισμού και του Πολιτισμού ,πρέπει να ορθώνεται ανάχωμα, να αξιώνει εκδηλώσεις αντάξιες της Ιστορίας της, που θα δρουν πολλαπλασιαστικά σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης  δραστηριότητας και της Ελληνικής συνέχειας.

        Το ΔΣ του ΠΣΤ ,σταθερά προσανατολισμένο σε αυτές τις κατευθύνσεις, διοργανώνει και παρουσιάζει ,  εκτός των άλλων,ποιοτικές ,υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις και κυρίως αυτές που συμβάλλουν  στην πνευματική αναβάθμιση, την παραγωγή πολιτισμού και έχουν ευρύτερη απήχηση.

         Είμαι βέβαιος ότι αυτή η Συναυλία, η μυσταγωγία ,η ακουστική πανδαισία ,θα δημιουργήσει νέους φίλους αυτού του είδους”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Θεοφ. Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος  π. Νικόλαος Κατσηδήμας,οι βουλευτές κα Εφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη και Γιάννης Κουτσούκος , η αντδήμαρχος κα Αγγελακοπούλου,ο υπευθ.ΔΟΠΠ κ.Νικος Λαινόπουλος ,ο Πρόεδρος ΕΒΕ κ.Κωστας Νικολούτσος  οι υποψήφιοι Δήμαρχοι,Περφ/κοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι  Λάμπης Αριστειδόπουλος , Αντωνης Καράμελας ,Γιάννης Αργυρόπουλος και Στάθης Καννής, οι πρ. Αντιδήμαρχοι Πύργου Κώστας Μποσμής και Βασ.Παναγόπουλος κα, ο Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ κ.Ι.Μπλούνας ,εκπρόσωπος της 117 Π.Μ. Ανδραβίδας, ο πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου Αθαν. Φωτόπουλος,ο Γ.Γ.του Ιατρικού Συλλόγου κ.Χρ.Γιαννικούλης ,ο πρώην Νομάρχης κ.Χαρ.Καφήρας,ο επιτ.Πρόεδρος του Ωδείου κ.Παν.Δασιός, η αντ/δος και μέλη του ΔΣ του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου κα Τέσσυ Διαμαντοπουλου και Κ.Παρασκευοπούλου,ο Πρόεδρος τών ‘Χρωμάτων Ηλιδας” κ.Π.Αυγερινόπουλος,η Πρόεδρος της Μικτής Χορωδίας Πύργου κα Γ.Τζοανοπούλου με μέλη του ΔΣ,ο πρ.των εν Ηλεία Γορτυνίων κ.Γ.Μπράμος,η αντ/δρος του συλλόγου ”Ηλείων Παράδοσις” κ.Μ.Μιχαλακοπο΄λυου και Κ.Ντοά,ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ.Ν.Θεοδώρου,ο Υπ/γός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας κ.Ανδρ.Γιατράς,η Πρόεδρος του Πολ.Συλ.Περιστερίου  Αννα Κορτέση,ο Τ.Παυλίδης πρώην πρόεδρος της ΜΧΠ,ο Αν/τής Διευθ..Σύμβ..Αττικό Μετρό ΑΕ κ.Διον.Κεκάτος,δεκάδες τραπεζικοί,Διευθυντές υπηρεσιών,σχολικών μονάδων κ.ά.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο Θεοφ.Επίσκοπος ,παρέδωσε εκ μέρους του Συλλόγου,χειροποίητη εικόνα του Χριστού,σε ανάμνηση της εξαιρετικής εκδήλωσης ,συγχαίροντας τους συντελεστές της εκδήλωσης.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα