ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εντάσεις και διαξιφισμοί  για την «άναρχη» κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι Κατακόλου!


Την πλήρη αντίθεσή τους με τα διαδραματιζόμενα τα τελευταία χρόνια στο λιμάνι Κατακόλου, διατράνωσαν επαγγελματίες και πολίτες στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας, στο επίνειο  Πύργου.

Εκατοντάδες καταστηματάρχες της περιοχής, οδηγοί ταξί, καθώς και άλλοι επαγγελματίες εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για την άναρχη κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι, με την άγρα πελατών, την παράνομη είσοδο και στάθμευση  τουριστικών οχημάτων,  τον αθέμιτο ανταγωνισμό με τη μεγάλη μείωση των τιμών κ.α.

Οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία στον κεντρικό δρόμο του Κατακόλου, με αποτέλεσμα οι ουρές να φτάσουν σε μεγάλη απόσταση…

Στις 10:30 το πρωί οι Επαγγελματίες του Κατακόλου μαζί με τους ιδιοκτήτες Ταξί απέκλεισαν το χώρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ζητώντας να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στην απαράδεκτη, όπως τη χαρακτήρισαν, κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι.

Λίγη ώρα αργότερα συναντήθηκαν με το Λιμενάρχη  Κατακόλου Δημήτρη Παπαηλιού, ο οποίος ανέφερε ότι  εντός των επόμενων ημερών θα εφαρμοστεί η κανονιστική που αφορά το χώρο του Λιμένα.

Ένταση επικράτησε όταν στις 11:00 περίπου κατέφθασε  το κρουαζιερόπλοιο MSC Poesia και αποβίβασε τους τουρίστες, ενώ οι διαδηλωτές απέκλεισαν τους δρόμους του Κατακόλου με αποτέλεσμα να παρεμποδίσουν τη μεταφορά τουριστών με λεωφορεία εκτός κρουαζιέρας, ενώ το δικό τους μπλόκο στην είσοδο της Τ.Κ. είχαν κάνει οι οδηγοί ταξί.

Σε κάποιες περιπτώσεις εξάλλου δεν έλειψαν οι εντάσεις και διαξιφισμοί εντός του λιμανιού, όπου υπήρχαν σταθμευμένα οχήματα, τα οποία οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση ανέφεραν ότι δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την παρουσία τους στο σημείο…

Επίσης από τους παρευρισκόμενους διατυπώθηκαν και συνθήματα κατά του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του δήμου Πύργου.