ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εντατικοί καθαρισμοί στο δίκτυο του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων


Ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες οι καθαρισμοί στο δίκτυο του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων και ειδικότερα στους τρεις χειμάρρους Μέλισσος, Ανισάτος και Γιαννίτση, που διασχίζουν την περιοχή της Μυρσίνης και έχουν να καθαριστούν πάνω από είκοσι χρόνια, με αποτέλεσμα τους χειμερινούς μήνες να πλημμυρίζουν χιλιάδες στρέμματα και να καταστρέφονται δεκάδες θερμοκήπια.

Οι καθαρισμοί γίνονται από τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, σε συνεργασία με τον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων και τον ΓΟΕΒ Αλφειού Πηνειού, ξεκινώντας από τον χείμαρρο Ανισάτου (Τ17 ανήκει στο τομέα ευθύνης του ΓΟΕΒ), παραπόταμου του Πηνειού που ξεκινά από τα Καβάσιλα, περνά την Ανδραβίδα, την Μυρσίνη και καταλήγει στην θάλασσα.

Ο καθαρισμός γίνεται από κονδύλια που έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια και είναι μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων, ενώ παράλληλα ο ΤΟΕΒ Μυρτουντίων έχει ξεκινήσει και τον καθαρισμό παράπλευρων “παραλάγκαδων”, όπως η Τ16.

Ακόμα, ο ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, διανοίγει μικρή διώρυγα που θα συνδέει την Τ16 του ΤΟΕΒ με τον Ανισάτο Τ17 του ΓΟΕΒ, για να διοχετεύονται τα νερά προς στην θάλασσα.

Ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων και αντιδήμαρχος, κ. Χρήστος Παλαιολόγος, τόνισε πως γίνεται ένας μεγάλος καθαρισμός στην Τ17 και Τ16 με βοήθεια από τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και είναι ένα έργο αντιπλημμυρικό και αφορά και τον όμορο Δήμο Πηνειού, αφού αφορά Καβάσιλα, Ανδραβίδα, Στρούσι, Νεοχώρι, Μυρσίνη.