Εντυπωσίασε ο «Αλέξης Ζορμπάς» στο Θέατρο «Φλόκα»

spot_img

Προτεινόμενα

«Ο Βίος και η Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» σε διασκευή των Ρέππα – Παπαθανασίου και σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή μάγεψε το κοινό που την περασμένη Τετάρτη, βρέθηκε στο Θέατρο «Φλόκα», παρακολουθώντας μια από τις καλύτερες θεατρικές παραγωγές της χρονιάς, που εξασφάλισε το Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας.

Τον θρυλικό ήρωα Αλέξη Ζορμπά, ενσάρκωσε εξαιρετικά ο Γρηγόρης Βαλτινός, ενώ οι Ταμίλα Κουλίεβα, Μέμος Μπεγνής, Ναταλία Δραγούμη, Άννα Μονογιού, Τάκης Παπαματθαίου, Νίκος Βερλέκης, κ.α απέδωσαν άψογα τους ρόλους τους.

Στη σκηνή του Θεάτρου «Φλόκα» που είχε μετατραπεί, με τα σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη, στην Κρήτη του μεσοπολέμου, ζωντάνεψε «…ο μοναδικός διάλογος ενός καλαμαρά και ενός μεγάλου ανθρώπου του λαού, διάλογος μεταξύ του δικηγόρου Νου και της μεγάλης ψυχής του λαού», όπως αναφέρει ο ίδιος ο Νίκος Καζαντζάκης για τη διαχρονική φιλία του με τον Ζορμπά.

Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη είχε για μια ακόμα φορά «πρωταγωνιστικό» ρόλο σε μια παράσταση που προκάλεσε έντονα συναισθήματα στο κοινό.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα