Εντυπωσιακή η εκδήλωση από τις «Ρίζες» στην Κουρούτα (Φώτο)

spot_img

Προτεινόμενα

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε για ακόμα μια χρονιά το Σάββατο 8/7, το βράδυ, η εκδήλωση «Σεργιάνι στην παράδοση» στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Παραδοσιακού χορού που διοργανώνει ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαλιάδας  «Οι Ρίζες», με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον δήμο Ήλιδας στην πλατεία της Κουρούτας.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιώνα Φωκίδας, ο Φάρος Ποντίων Πάτρας, ο Λαογραφικός Όμιλος Πατρών, η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, η Ε.Λ.Κ.Ε.Λ.Α.Μ. Αθηνών και η χορωδία του Δήμου Ήλιδας.

Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιώνα Φωκίδας, παρουσίασε χορούς από την Φωκίδα, ο Φάρος Ποντίων Πάτρας χορούς από την Πόντο, η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου παρουσίασε χορούς από την δυτική Ρούμελη, η Ε.Λ.Κ.Ε.Λ.Α.Μ. Αθηνών χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία, «Οι Ρίζες» Αμαλιάδας, χορούς από τον Μωριά, του Καλαρίτες Ηπείρου, από την Πάτμο, την Νάξο, Ανατολικό Αιγαίο και χορούς από την Θεσπρωτία.

Το Φεστιβάλ Άνοιξε η  χορωδία του Δήμου Ήλιδας, καθώς προηγήθηκε παρέλαση.

Η πλατεία της Κουρούτας γέμισε από κόσμο και οι χορευτές όλων των Συλλόγων εντυπωσίασαν με τις χορευτικές τους ικανότητες και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, ενώ στο τέλος του  Φεστιβάλ το ραντεβού ανανεώθηκε για το επόμενο καλοκαίρι.

Υπεύθυνη εκδηλώσεων ήταν η κα Αθηνά Κολέτση.

Χοροδιδάσκαλοι κα Αθηνά Κολέτση και κ. Θεόδωρος Χρισανθακόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα