Εντυπωσιακή η εμφάνιση του Costa Luminosa στο λιμάνι Κατακόλου – Έκανε και φέτος «ποδαρικό»! (φώτο)

Στο λιμάνι Κατακόλου προσέγγισε με το «καλημέρα» του νέου έτους, το υπερσύγχρονο κρουαζιερόπλοιο Costa Luminosa, το οποίο έκανε «ποδαρικό» και πέρυσι τέτοια ημέρα στην περιοχή!

Το Costa Luminosa έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 2.660 επιβάτες, καθώς και 1050  μελών του πληρώματος.

Αμέσως μετά την άφιξη του στο λιμάνι, οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «πλημμύρισαν» κυριολεκτικά το Κατάκολο, ενώ πολλοί από αυτούς μετέβησαν στην Αρχ. Ολυμπία.

Τον καπετάνιο και τα μέλη του πληρώματος υποδέχτηκαν  φορείς  τοπικοί αρχές, ενώ έγινε και ανταλλαγή δώρων για το νέο έτος.

Η Luminosa έχει μήκος 294μ. , πλάτος 32 και στα 12 καταστρώματα του που φέρουν όλα ονόματα πολύτιμων λίθων.
Το πλοίο βρίσκεται και στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες αφού εγκαινιάστηκε στις 5 Ιουνίου 2009 στη Γένοβα μαζί με το Costa Pacifica και για πρώτη φορά εγκαινιάστηκαν 2 πλοία της ίδιας εταιρείας στο ίδιο λιμάνι! Τα δύο πλοία ένα χρόνο πριν είχαν καθελκυστεί την ίδια μέρα, στις 5/6/08 αλλά σε διαφορετικά ναυπηγεία.

Το Costa Luminosa διαθέτει συνολικά 1.130 καμπίνες εκ των οποίων 180 είναι  εσωτερικές, 178 είναι  εξωτερικές με παράθυρο,   662 είναι  εξωτερικές με μπαλκόνι 56μίνι σουίτες ,34σουίτες, 14 πανοραμικές σουίτες   και 6 μεγάλες σουίτες.
Επίσης 56 καμπίνες (14 εσωτερικές, 38 εξωτερικές με μπαλκόνι και 4 σουίτες) είναι κατηγορίας Samsara, δηλαδή στην τιμή της καμπίνας συμπεριλαμβάνεται η χρήση του Samsara Spa και η πρόσβαση στο Samsara Restaurant.
23 καμπίνες είναι για άτομα με ειδικές ανάγκες εκ των οποίων 4 είναι εσωτερικές, 8 εξωτερικές με παράθυρο, 10 εξωτερικές με μπαλκόνι και 1 σουίτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.