31 C
Pýrgos
Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Θετική η τροπολογία για τις μετακινήσεις των ιατρών των νοσηλευτικών μονάδων!

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Θετική η τροπολογία για τις μετακινήσεις των ιατρών των νοσηλευτικών μονάδων!

Με την ψήφιση του ν.4683/2020 άρθρο 16 της 10/04/2020, το άρθρο 129 του ν.4600/2019 καταργείται.  Όσες μετακινήσεις ιατρών πραγματοποιήθηκαν άνευ μάλιστα τεκμηριωμένης αιτιολογίας, καταργούνται αυτοδίκαια.  Με απόφαση του διοικητή του ενιαίου Ν.Π.Δ.Δ., εντός (30) ημερών από την δημοσίευση του παρόντος, οι εν λόγω ιατροί επανατοποθετούνται στην οργανική μονάδα προέλευσης.  Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση με την καταργούμενη πλέον νομοθεσία, απολύτως απαραίτητες ειδικότητες, βρέθηκαν με αίτηση τους και απλή απόφαση του διοικητή του ενιαίου Ν.Π.Δ.Δ σε κεντρικά νοσοκομεία περιφερειακών ενοτήτων , αφήνοντας ακάλυπτα τα νοσοκομεία προέλευσης τους και αποστερώντας από τους πολίτες των περιοχών αυτών το συνταγματικό τους δικαίωμα στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

Εμείς οι εργαζόμενοι της Ν.Μ. Αμαλιάδας, χαιρετίζουμε αυτή την απόφαση και αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί υπήρξαμε θύματα εφαρμογής τέτοιων επιπόλαιων και αδικαιολόγητων μετακινήσεων, σαφέστατα εχθρικών και μονόπλευρων, από την προηγούμενη διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας σε βάρος του νοσοκομείου μας. Προφασιζόμενοι υπηρεσιακές ανάγκες, χωρίς να έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια χρόνου εργασίας και εφημέρευσης του συνόλου του ιατρικού δυναμικού, κατέφυγαν πέραν των συνεχόμενων «εντέλλεσθε» και σε μόνιμες μετακινήσεις ιατρών μας με στόχο την πλήρη απαξίωση της Ν.Μ. Αμαλιάδας.  Μάλιστα αρέσκονται ακόμη και σήμερα να αυτοαποκαλούνται «ζευγάδες» και «σπορείς» και να κατακρίνουν στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας για τον εξορθολογισμό του συστήματος. Εκείνοι που διέσπειραν τους ιατρούς του νομού μας σε όλη την Ελλάδα, που δεν μπόρεσαν να κάνουν έστω και μία πρόσληψη σε κρίσιμες ειδικότητες, που έριξαν με δηλώσεις τους νερό στο μύλο του τοπικισμού και της μικροπολιτικής, αποψιλώνοντας και ερημοποιώντας όλες τις μονάδες υγείας της Ηλείας.

Εμείς, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας και η χώρα από την πανδημία του covid-19, όπως πάντα, στεκόμαστε δίπλα στις προσπάθειες που στόχο έχουν την προάσπιση της υγείας των πολιτών.  Έχουμε λοιπόν προτείνει πλάνο λειτουργίας του συνόλου των μονάδων που βασίζεται κυρίως στην ισότιμη και ισόνομη συνεισφορά όλου του ιατρικού προσωπικού μακριά από αντιπαραθέσεις.  Άλλωστε όλες οι αποφάσεις του Υπουργείου και της 6ης ΥΠΕ μέχρι σήμερα, είναι προς την κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων με συνεννόηση και συνδιαχείριση προσωπικού και πόρων.

Ζητάμε λοιπόν από την διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας την εντός (30) ημερών επανατοποθέτηση των ιατρών της παθολογικής κλινικής της Ν.Μ. Αμαλιάδας στη θέση τους, όπως προβλέπεται, και τον από κοινού σχεδιασμό, το συντομότερο δυνατό, του τρόπου λειτουργίας των νοσοκομείων μας.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν έχουν χώρο αγκυλώσεις του παρελθόντος, εγωισμοί και προσωπικά συμφέροντα, αλλά γρήγορα βήματα προς την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

ΣΔΟΥΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα