28.6 C
Pýrgos
Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Ήλιδας

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Στην παρουσίαση των στόχων του συνδυασμού, ενόψει των εκλογών του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας το προσεχές Σαββατοκύριακο, προχώρησαν το απόγευμα, με συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας,  τα μέλη της  «Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Ήλιδας».

Αναλυτικότερα, στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν τα μέλη του συνδυασμού: Λένα Κορδονούρη, Ασημίνα Ζάρκου, Ευστάθιος Κόλλιας, Χρήστος Ουλής, Δημήτρης Τσιλιάνος, Παναγιώτης Κότσιφας, Κωνσταντίνος Μαστρογιαννόπουλος και Γιώργος Μπράνης.

 

Οι στόχοι του συνδυασμού

«Έμπορα, αυτοαπασχολούμενε, ελεύθερε επαγγελματία, βιοτέχνη, ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας προχωράει σε εκλογές το Σάββατο 29/6 και την Κυριακή 30/6. Ως υποψήφιοι με τον συνδυασμό της Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Ήλιδας ζητάμε από όλους σας να συμμετέχετε στις εκλογές και με την ψήφο σας ο Σύλλογός μας να βγει πιο ενισχυμένος και δυναμωμένος. Η συμμετοχή περισσότερων στις εκλογές μπορεί και πρέπει να ενισχύσει την συλλογική του δράση.

Δίνουμε τη μάχη για την καθημερινή επιβίωση, μάχη για να αναπτύξουμε τις μικροεπιχειρήσεις μας. Σήμερα όμως η μάχη αυτή είναι άνιση. Δεν φτάνει η εξοντωτική φορολογία, τα χαράτσια που πληρώσαμε και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε, δεν φτάνει η αναδουλειά, ο αποκλεισμός από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που αντιμετωπίζουμε, δεν φτάνουν τα χρέη που εξακολουθούν να συσσωρεύονται. Σήμερα βιώνουμε την ολόπλευρη επίθεση στις κατακτήσεις μας με αιχμή την ξεμεθελίωση του πιο ζωτικής σημασίας δικαιώματος, αυτό της κοινωνικής ασφάλισης. Στην ουσία μπαίνει στο στόχαστρο όχι μόνο η σύνταξη αλλά το σύνολο της ζωής της λαϊκής οικογένειες, η δυνατότητα στην εργασία, στην υγεία, στην κοινωνική πρόνοια. Η πλειοψηφία των εμπόρων και στην περιοχή μας βρίσκεται αντιμέτωπη με οξύτατα προβλήματα:

  • Μείωση του εισοδήματος, από την συρρίκνωση του τμήματος της αγοράς που δραστηριοποιούνται, απ’ την επέκταση των πολυεθνικών επιχειρήσεων, από τις υψηλές τιμές σε πρώτες ύλες και λειτουργικά έξοδα και τη μείωση της λαϊκής κατανάλωσης.
  • Απώλεια της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε μεγάλο αριθμό συναδέλφων
  • Διόγκωση των χρεών σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορεία, τράπεζες, προμηθευτές κλπ.

 

Συνάδελφοι,

Όλοι ξέρουμε τι απασχόληση το σύλλογό μας την προηγούμενη τριετία. Δεν είμαστε μηδενιστές και ούτε λέμε ότι δεν έκανε τίποτα. Όμως μέσα στην κρίση που διανύουμε ήταν πολύ μακριά από τις απαιτήσεις της εποχής. Δεν έκανε προσπάθεια να οργανώσει τον αγώνα μας ενάντια στην λαίλαπα που μας έχουν εξαπολύσει, δεν απαίτησε μέτρα για τους συναδέλφους, δεν πήρε πρωτοβουλίες για να μην οδηγηθούμε και άλλοι σε κλείσιμο. Δεν έκανε καν προσπάθεια να απαιτήσει από το Δήμο, που μαζί έχουν άμεση συνεργασία, να μειώσει τα δημοτικά τέλη στους μικρούς επαγγελματίες.

Σε όλο το προηγούμενο διάστημα, με αποκορύφωμα την εκλογοαπολογιστική συνέλευση στις 4/3 αποτυπώθηκε η απαξίωση των εμπόρων στις μαζικές διαδικασίες του συλλόγου. Όμως γιατί να νοιώσουν οι επαγγελματίες την ανάγκη να συμμετέχουν σ’ αυτές όταν με ευθύνη της πλειοψηφίας, απουσιάζει από την πραγματική ζωή και τα ουσιαστικά προβλήματα της καθημερινότητας των συναδέλφων. Με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στους επαγγελματίες της περιοχής μας, ο Εμπορικός Σύλλογος θα έπρεπε να είναι το πραγματικό τους στήριγμα, να νιώθουν ότι μπορούν να «ακουμπάνε» στο Σύλλογό τους, ότι μέσα από μαζικές διαδικασίες θα διεκδικήσουν διέξοδο στον αγώνα που δίνουν για την επιβίωση.

Αγώνα για τα στοιχειώδη, ώστε να ζούμε εμείς και οι οικογένειές μας με αξιοπρέπεια.

  • Ορισμός αφορολογήτου ορίου στα 12.000 και κατάργηση όλων των μνημονιακών φόρων.
  • Να καταργηθούν τα απαράδεκτα χαράτσια, ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος.
  • Κατάργηση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος Κατρούγκαλου και ανάκτηση των απωλειών στις συντάξεις. Είναι δικαίωμά μας να μην πληρώνουμε εισφορά υγείας και να απαιτούμε σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας, συντάξεις κανονικές και όχι πτωχοκομείου.
  • Εδώ και τώρα ζητάμε να αυξηθούν τα κονδύλια του προϋπολογισμού για Υγεία – Πρόνοια, συντάξεις.

Πολλοί από εμάς, χιλιάδες συνταξιούχοι συνάδελφοι έχουν πληρώσει με το αίμα τους τα ταμεία των οποίων τα αποθεματικά εξαφανίστηκαν και τσεπώθηκαν από μια χούφτα παράσιτα, για να πάρουν σήμερα μια σύνταξη πτωχοκομείου ή οι χρεωμένοι ένα επίδομα 360 ευρώ και αυτό υπό προϋποθέσεις.

Απαιτούμε:

Ρύθμιση και διαγραφή των χρεών για να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, εργαλείων. Το να διαγραφεί τμήμα από τα χρέη που τόσο άδικα μας φόρτωσαν αυτά τα χρόνια με τη φοροληστεία, αποτελεί προϋπόθεση για καλύτερες συνθήκες ζωής.

Στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους. Να μην επιτρέψουμε σε κανένα συνάδελφο αυτοαπασχολούμενο και μικροεπαγγελματία του συλλόγου μας, να του καταστρέψουν τη ζωή. Να του πάρουν το σπίτι, το μαγαζί, τα εργαλεία του. Να γίνει ο Σύλλογος αποκούμπι για το συνάδελφο που έρχεται αντιμέτωπος με τα χρέη, την τράπεζα, που δεν έχει ασφάλεια για τα παιδιά του, που δεν μπορεί να πληρώσει τη ΔΕΗ. Να μην νιώθει το Σύλλογο σαν κάτι που δεν τον αφορά, που θα τον θυμηθεί μια φορά για την εισφορά του, που θα τρέχει μόνο για κοινωνικές εκδηλώσεις (χριστουγεννιάτικο χωριό, αποκριάτικες παρελάσεις, ανθοκομικές εκθέσεις).

Η διεκδίκηση των παραπάνω δεν εξαντλείται σε συναντήσεις με υπουργούς και τοπικούς παράγοντες.

Ο Εμπορικός σύλλογος της πόλης μας οφείλει και πρέπει να αποκτήσει πρωτίστως αγωνιστικά χαρακτηριστικά γιατί αυτά απαιτούν οι καιροί».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα