ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενώνουμε δυνάμεις και ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον μας

  • 6
    Shares

Λίγες μόνο μέρες πριν από την μάχη των αυτοδιοικητικών και των ευρωπαϊκών εκλογών όλο και περισσότεροι πολίτες δηλώνουν  ότι είναι έτοιμοι να προσέλθουν στις κάλπες και να μετάσχουν σε αυτήν τη γιορτή της δημοκρατίας,  της δημοκρατίας που εντέχνως αμφισβητείται   εξαιτίας  των νεοφιλελεύθερων πολιτικών  και της βάρβαρης λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην πατρίδας μας και στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Ο λαός μας μετά από οχτώ χρόνια σκληρής λιτότητας που είχαν ως συνέπεια απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας, την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, την μετανάστευση των καλύτερων μυαλών της χώρας, την περιστολή των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, πλέον έχει βάσιμες ελπίδες ότι η κατάστασή του μπορεί και θα πρέπει να βελτιώνεται διαρκώς, στα πλαίσια μιας καλοσχεδιασμένης στρατηγικής.

Τα πολύ πρόσφατα μέτρα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας, τα οποία βέβαια η αξιωματική αντιπολίτευση τα χαρακτήρισε ως παροχές, τα ψήφισε, αλλά λέει ότι δεν μπορεί να τα εγγυηθεί, είναι βέβαιο ότι αναπτέρωσαν το ηθικό των  λαϊκών και  μεσαίων στρωμάτων και των χαμηλοσυνταξιούχων. Ίσως τώρα όλοι για πρώτη φορά να αντιλαμβάνονται ότι τα οικονομικά μέτρα ανακούφισης που νομοθετούνται διαρκώς, αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνια, γίνονται εμφανή στην καθημερινότητά τους. Επίσης τώρα πείθονται και πιστεύουν ότι υπάρχουν και μπορούν να εφαρμοστούν  και άλλες πολιτικές, εκτός των σκληρών πολιτικών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της διαρκούς λιτότητας.

Βεβαίως κανείς δεν μπορεί και δεν δικαιούται να ξεχνάει  τα επιτεύγματα στήριξης των αδύναμων,  μέσα στις σκληρές συνθήκες του τρίτου μνημονίου, και την οικοδόμηση του  κοινωνικού κράτους, που είχε καταλυθεί από τα δύο προηγούμενα μνημόνια.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι αυτή η  κοινωνική πλειοψηφία μέρα με την μέρα μεγαλώνει και διαχέεται  στο ποτάμι της προοδευτικής συμμαχίας που ολοένα πλαταίνει και βαθαίνει και αναμένεται να πάρει την ευρύτερη μορφή της, όταν θα συμπεριληφθούν και τυπικά σε αυτήν  οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις που τώρα ρίχνονται στην μάχη των δημοτικών εκλογών και κατανέμονται σε πολλές δημοτικές  παρατάξεις.

Γιατί, ενώ στην μάχη των ευρωπαϊκών εκλογών η προοδευτική συμμαχία εκφράζεται με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, στην μάχη των περιφερειακών εκλογών εκφράζεται με τη συμμετοχή της  στο ψηφοδέλτιο ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα, στην μάχη  των δημοτικών εκλογών οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν παρουσία σε περισσότερα του ενός ψηφοδελτίων.

Έχοντας λοιπόν οι πολίτες υπόψη τους αυτήν την ιδιαιτερότητα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ότι δηλαδή δημοκρατικοί και προοδευτικοί υποψήφιοι ευρίσκονται και σε παρατάξεις που δεν είναι συνεργαζόμενες με παρατάξεις του Σύριζα, να μην διστάσουν να κάνουν την επιλογή τους με ωριμότητα και, με το  δικό τους αλάθητο κριτήριο, να στείλουν στα δημοτικά συμβούλια ανθρώπους ικανούς, έντιμους και αποφασισμένους να συμβάλλουν στην διαμόρφωση προοδευτικών μετεκλογικών συμμαχιών την επόμενη μέρα.

Οι πολίτες επίσης  με την ψήφο τους στις Ευρωπαϊκές εκλογές θα διακηρύξουν ποια Ελλάδα και ποια Ευρώπη θέλουν και θα διασφαλίσουν την πορεία για τους πολλούς, που έχει ήδη αρχίσει.  Θα σφραγίσουν οι πολλοί με την ψήφο τους μια πολιτική που έδωσε μάχες για τα συμφέροντά τους, απέτρεψε τα χειρότερα, έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, στρέφει το ενδιαφέρον της στην κοινωνική πλειοψηφία, και δεν  θα επιτρέψουν ένα καταστροφικό πισωγύρισμα.

Την επόμενη μέρα η Προοδευτική Συμμαχία, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που τώρα οικοδομείται μετά από το προσκλητήριο του Σύριζα και του Αλέξη Τσίπρα, και οι άνθρωποι που την συναποτελούμε θα είμαστε παρόντες και ετοιμοπόλεμοι από καλύτερες θέσεις για να σχεδιάσουμε το μέλλον μας. Την καθαρή εντολή θα την δώσει ο λαός με την ψήφο του στις 26 Μαΐου.

 

Γιώργος Σαϊτάς, Συντονιστής Σύριζα Ηλείας


  • 6
    Shares