36.5 C
Pýrgos
Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

 Εξέλιξη της  πανδημίας του  κορονοϊού  στο Δήμο Ήλιδας  –  μέτρα προστασίας και αποτροπής της εξάπλωσης.  

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Η απαράδεκτη και εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κεντρική διοίκηση – κυβέρνηση της ΝΔ – που δεν πήρε εδώ και ένα χρόνο κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, ακολουθώντας τη γραμμή της Ε.Ε., έχει οδηγήσει σε ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων και στο Δήμο Ήλιδας.

Τα σχολεία άνοιξαν πάλι χωρίς κανένα μέτρο από αυτά που ζητούν και διεκδικούν καθημερινά στους δρόμους μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς. Η λειτουργία τους μάλιστα μετά τις γιορτές έγινε με ακόμα χειρότερους όρους λόγω χειμώνα και κρύου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες

η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται κατά πολύ σε ηλικίες μέχρι 17 ετών. Η κυβέρνηση δεν υλοποίησε κανένα από τα αιτήματα ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα σε 15 και δεν προχώρησε στις απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Η δημοτική αρχή αποδέχτηκε και ακολούθησε κατά γράμμα τις κυβερνητικές επιλογές. Δεν προχώρησε σε νέες προσλήψεις καθαριστριών, ούτε στη μετατροπή των συμβάσεων των υπαρχουσών από μερικής σε πλήρους απασχόλησης, ώστε να εξασφαλίζονται καλύτερες συνθήκες υγιεινής και να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η δημοτική αρχή δεν διεκδίκησε καλύτερους όρους λειτουργίας για το νοσοκομείο Αμαλιάδας, με την αναγκαία στελέχωση υγειονομικού προσωπικού, για να μπορεί να ανταποκριθεί ικανοποιητικά τόσο στα καθημερινά περιστατικά για όλες τις περιπτώσεις ασθενών όσο και ως εμβολιαστικό κέντρο.  Αποδείχτηκε περίτρανα ότι τα δώρα και δωρεές δεν αρκούν για να λειτουργήσει το νοσοκομείο, αλλά πάνω απ όλα χρειάζονται άνθρωποι, γιατροί και νοσηλευτές.

Η υλοποίηση αυτών των μέτρων απαιτούν χρήματα και επιβαρύνουν, όπως λέει η κυβέρνηση, τον κρατικό προϋπολογισμό. Γιατί αποτελεί κυβερνητική επιλογή, καθαρά με ταξικό πρόσημο, το μεγαλύτερο μέρος να πηγαίνει στους επιχειρηματικούς ομίλους και ψίχουλα για τις λαϊκές ανάγκες. Άλλωστε αυτό δήλωσε την Τετάρτη βράδυ ο πρωθυπουργός ότι η πανδημία είναι  «χρυσή ευκαιρία» για μεταρρυθμίσεις για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας.

Για τα κέρδη τους θυσιάζουν τη ζωή μας.                                                                                    

            Για τα δικαιώματά μας στην υγεία, στη παιδεία, στη δουλειά δεν υπάρχουν χρήματα. Υπάρχουν για Rafale (2,3 δις ευρώ), για δώρα στους καναλάρχες (3,45 εκ ευρώ στο καθένα), για αστυνομία στα πανεπιστήμια (30 εκ ευρώ).

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας, αναδεικνύει συνεχώς τα προβλήματα στον Δήμο Ήλιδας και προτείνει μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών.                                                                                                                                                                 Απαιτούμε τώρα να παρθούν μέτρα πρόληψης και νοσηλείας, αν χρειαστεί.

  • Δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ κορονοϊού στα σχολεία και σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Για να γίνεται άμεσα η ανίχνευση και να περιορίζεται η διασπορά.
  • – Άμεσες προσλήψεις καθαριστριών και μετατροπή των υπαρχουσών συμβάσεων μερικής σε πλήρους απασχόλησης, τώρα που έχουν οι δήμοι αυτήν τη δυνατότητα.
  • Στελέχωση των μονάδων ΠΦΥ και νοσοκομείου Αμαλιάδας.
  • Επιτάχυνση των εμβολιασμών.
  • Για ένα τόσο μεγάλο και φλέγον ζήτημα θεωρούμε ότι πρέπει να συνεδριάσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο και να παρθούν όλες εκείνες οι αναγκαίες αποφάσεις ώστε να περιοριστεί η μεγάλη εξάπλωση του κορονοϊού στο Δήμο μας.
  • Οι δημότες του Δήμου Ήλιδας αλλά και ο λαός γενικά μπορεί και πρέπει να τα απαιτήσει όλα αυτά με τη δράση του στο μαζικό-λαϊκό κίνημα, βάζοντας μπροστά τις δικές του ανάγκες.
  • Η οργάνωση της λαϊκής πάλης σήμερα αφορά να μείνει υγιής και δυνατός ο λαός την επόμενη μέρα.

Κολόσακας Άγγελος

          Λοχοβίτης Νίκος      

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα