«Εξαφανίστηκαν» τα δέντρα στο κέντρο του Χαβαρίου – Στα «κάγκελα» όλο το χωριό!

spot_img

Προτεινόμενα

Δεκάδες τηλεφωνήματα έλαβε (και συνεχίζει να λαμβάνει) το «Ilia.news» από κατοίκους του Χαβαρίου, μετά την απόφαση του δήμου Ήλιδας και του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας να κοπούν όλα τα δέντρα (παλιά, μεγάλα πεύκα, 50 περίπου χρόνων) από τη νησίδα του δρόμου, στο κέντρο του χωριού.

Το «Ilia.news» επικοινώνησε με τον τοπικό πρόεδρο του Χαβαρίου κ. Παναγιώτη Ρούνη, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι για την κοπή των δέντρων υπήρξε απόφαση τόσο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου όσο και του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας.

Μια απόφαση όμως, όσο νόμιμη και να είναι δεν σημαίνει ότι αντιπροσωπεύει τη θέληση και την επιθυμία όλων των κατοίκων μιας τοπικής κοινωνίας, καθώς πάρα πολλοί από τους κατοίκους του Χαβαρίου επιθυμούσαν την παραμονή των δέντρων λόγω της ιστορικότητάς τους, καθώς ήταν μεγάλης ηλικίας.

Στις εργασίες για το κόψιμο των δέντρων παρευρέθηκε ο ίδιος ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, το συνεργείο και το καλαθοφόρο του ιδιώτη, στο οποίο έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα σε προηγούμενα άρθρα μας.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για μεγάλη οικολογική καταστροφη αφού τα δέντρα μετρούν πάνω από 50 χρόνια ζωής στο σήμα κατατεθέν του χωριού τους.

 

  •  
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα