26 C
Pýrgos
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Εξελίξεις για το Δρόμο ΠΑΤΡΩΝ –ΠΥΡΓΟΥ-ΤΣΑΚΩΝΑ

  • 37
    Shares
spot_img

Προτεινόμενα

Περιφερειακό Συμβούλιο ΠΑΤΡΑ  7 Αυγούστου 2019

1ο) ΘΕΜΑ  Εξελίξεις για το Δρόμο ΠΑΤΡΩΝ –ΠΥΡΓΟΥ-ΤΣΑΚΩΝΑ

Μία από τα ίδια πάλι. Δυστυχώς κανένας από το Υπουργείο Υποδομών  δεν ευαισθητοποιήθηκε να παραστεί να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν από τις αντιφατικές  δηλώσεις τους  ,ούτε καν  μια  δήλωση ότι επιφυλάσσονται  να μιλήσουν  μόλις θα έχουν  ολοκληρωμένη άποψη. Όμως βιάστηκαν να ανακινήσουν το θέμα και να δημιουργήσουν αναστάτωση αλλά και σκέψεις για εξυπηρέτηση  άλλων σκοπιμοτήτων .Είχα εγγράφως ζητήσει από την Απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή να καλέσει τον Υπουργό να παραστεί και να δώσει εξηγήσεις ,αλλά  επειδή είχα και τις αμφιβολίες μου, κάλεσα δημόσια αλλά και με email  τους κ.κ  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ –ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΖΑΒΑΡΑ- ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ και το νέο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ .ΦΑΡΜΑΚΗ να αναλάβουν αυτοί την ευθύνη της πρόσκλησης του Υπουργού ή και του Πρωθυπουργού αν το έκρινε αναγκαίο .Η απουσία Κυβερνητικής  εκπροσώπησης χρεώνεται  στους ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ οι οποίοι είχαν κάθε λόγο να δικαιώσουν όσα προεκλογικά έλεγαν.

Σήμερα αποδείχτηκε ,ξανά, γιατί είμαστε στις  τελευταίες θέσεις, και η ευθύνη βαρύνει όλους μας ως ΠΟΛΙΤΕΣ αφού εμείς εκλέγουμε αυτούς που θα μας εκπροσωπήσουν, ΙΔΟΥ η απόδειξη: ΠΑΡΟΝΤΕΣ :κ .ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ- κ .ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-κ. ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΣ-κ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ-κ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ -κ. ΒΑΡΟΥΞΗΣ-κ. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ-κ. ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ-κ. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ, τέλος οι παρόντες. Από τους νεοεκλεγέντες αυτοδιοικητικούς  Α και Β βαθμού ούτε μία παρουσία ιδιαίτερα δε  από εκείνους τους Περιφερειακούς Συμβούλους  με τους χιλιάδες σταυρούς προτίμησης που τους κραδαίνουν απαιτώντας  αξιώματα και θέσεις. Αλλοίμονο  μας!!!!ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΗΣΑΝ και οι νυν  Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ηλείας που εκλέχτηκαν τώρα  στους Δήμους Πύργου –Ολυμπίας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και νέος Δήμαρχος ΟΛΥΜΠΙΑΣ(από τους 12 νυν Περιφερειακούς παρόντες 7)

Είναι όμως ενθαρρυντικό  ότι τα Μ.Μ.Ε του Νομού ήταν εκεί καθόλη τη διάρκεια της 3ωρης  συζήτησης και  κάλυπταν το θέμα και είναι βέβαιο ότι θα το παρουσιάσουν στις Εφημερίδες ,στο Ραδιόφωνο, στη Τηλεόραση στα site και θα το κρατήσουν  ψηλά.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ: Ιστορική αναδρομή –προτάσεις!!!-μετάθεση ευθυνών. Αφού  αυτοί που δημιούργησαν το θέμα  ήταν απόντες ποιος θα απαντούσε στα ερωτήματα;  α)Τι έργο έχει παραχθεί από τις 5 συμβασιοποιημένες εργολαβίες; ,τι γίνεται με τις 2 εργολαβίες Καλογρίτσα  και την 1 που είναι στο  Σ.Τ.Ε  ; πότε θα ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες αυτές και αν αυτό θα στοιχίσει σε χρόνο και χρήμα; Β)τι θα συμβεί αν ακυρωθεί ο υπάρχων σχεδιασμό των 8 εργολαβιών  και πάμε σε μία νέα εργολαβία ;Κινδυνεύει το έργο και η χρηματοδότηση; γ)σε κάθε περίπτωση πότε θα ολοκληρωθεί το έργο ;δ)παραμένει ο ίδιος τεχνικός σχεδιασμός; ε)Περιλαμβάνεται  η παράκαμψη του ΠΥΡΓΟΥ; Και το τμήμα Πύργος- Καλό Νερό –Τσακώνα  ιδιαίτερα  τώρα που δημοπρατείται έργο βελτίωσης του υπάρχοντος δρόμου  19.800.000 ευρώ; ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ.

ΑΠΟΦΑΣΗ :Διεκδίκηση του Δρόμου ΠΑΤΡΩΝ- ΠΥΡΓΟΥ-ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ –ΤΣΑΚΩΝΑ σε όλο το φυσικό και τεχνικό αντικείμενό του και συνάντηση του Περιφερειάρχη  με τον Υπουργό Υποδομών.

ΑΓΙΟΜΥΡΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

  • 37
    Shares
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα