ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εξομολόγηση Σούλη Παπαδόπουλου 17 χρόνια μετά: Πως την… κοπάνησε από την Καστοριά για να έρθει στον Πύργο (βίντεο)


Συνέντευξη στο betarades.gr παραχώρησε ο Σούλης Παπαδόπουλος, μια συνέντευξη στην οποία περιγράφει βήμα-βήμα την καριέρα του στα ελληνικά γήπεδα, μέσα από τις σημαντικότερες ομάδες στις οποίες δούλεψε. Μέσα σε αυτές, είναι και ο Πανηλειακός, στον οποίο ήρθε στον Πύργο, αφού την κοπάνησε από την Καστοριά «μέρα μεσημέρι».

 

Είναι η τελευταία χρονιά του Σάκη Σταυρόπουλου στον Πανηλειακό, ο οποίος αγωνιζόταν στη Β΄ Εθνική. Για την ακρίβεια, είναι η πρώτη χρονιά, μετά από πολλά χρόνια, στην οποία ο Σάκης Σταυρόπουλος, δεν ασχολείται με τον Πανηλειακό. Έχει παραδώσει την Προεδρία, στην οποία και βρίσκεται ο Παναγιώτης Πλατανιάς. Και ο Σταυρόπουλος παραμένει τυπικά στην ομάδα, ως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ.  Ο Πανηλειακός μετά την αποχώρηση του Θοδωρή Βαγγόπουλου, μετά από μια εντός έδρα ήττα, αναζητά νέο προπονητή. Αφού εξέτασε περιπτώσεις όπως του Βασίλη Αντωνιάδη, του Γιάννη Γούναρη, ακόμα και του Λάγιος Ντέταρι, κατέληξε τελικά στον Σούλη Παπαδόπουλο. Υπήρχε βέβαια το πρόβλημα της Καστοριάς, ομάδα στην οποία εργαζόταν, με τον Σούλη Παπαδόπουλο να πρέπει να ανακοινώσει στους «Γουναράδες» ότι φεύγει από την ομάδα. Μάλιστα ο Σούλης Παπαδόπουλος, ενώ τα είχε βρει με τον Πανηλειακό, δεν είχε ανακοινώσει ακόμα τίποτα στην Καστοριά. Ο Γιάννης Αλεξανδρόπουλος που έκανε κουμάντο τότε στην ομάδα του Πανηλειακού, προέτρεπε τους Ηλείους δημοσιογράφους για μια μέρα, να γράφουν  για όποιον προπονητή ήθελαν, εκτός από τον Σούλη Παπαδόπουλο, ο οποίος όπως προείπαμε έπρεπε πρώτα να «καθαρίσει» με την Καστοριά. Μάλιστα ο Σούλης Παπαδόπουλος, αναφέρει και ποιος ποδοσφαιριστής τότε του Πανηλειακού είχε μπει μπροστά, μεσολάβησε δηλαδή για να κλείσει η δουλειά.

Με μια δόση ειλικρίνειας, δεκαεφτά χρόνια μετά, ο Σούλης Παπαδόπουλος, παραδέχεται ότι πήγε στην Αθήνα χωρίς να γνωρίζει κανένας τίποτα στην Καστοριά. Βεβαίως, δεν κάνει καμία αναφορά στους λόγους για τους οποίους εν συνεχεία  απομακρύνθηκε από τον Πανηλειακό, όπως βεβαίως δεν κάνει αναφορά και για τους λόγους για τους οποίους απομακρύνθηκε και από τον Αστέρα Αμαλιάδας, όταν σημειωτέον κατά τη διάρκεια της πρόσφατης θητείας του, και πάλι κάποια αθηναϊκά σάιτ έγραφαν ότι συζητούσε με άλλες ομάδες.

Εξάλλου, όταν μιλάμε για τον Σούλη Παπαδόπουλο, μιλάμε για μια καριέρα η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ένα βιβλίο. Δεν είναι τυχαίο, ότι εκτός από την Προοδευτική, η οποία είναι και η ομάδα της καρδιάς του, εκεί που μεγάλωσε, δεν κατάφερε να στεριώσει σχεδόν σε καμία ομάδα από αυτές τις οποίες δούλεψε, έχοντας αλλάξει σε είκοσι χρόνια καριέρας, 26 φορές ομάδα.