Εορτάστηκε Στην Ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου…

spot_img

Προτεινόμενα

Στην Ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, το διήμερο 28 και 29 Αυγούστου τ. έ. εορτάστηκε ευλαβικά, με κάθε μεγαλοπρέπεια και Ιερή κατάνυξη, για μία ακόμη φορά η εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννου, του μεγαλύτερου και τελευταίου εκ των Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης, που ονομάστηκε και Πρόδρομος διότι με το Κήρυγμά του και με το έργο του προετοίμασε και σήμανε τον ερχομό του Ιησού Χριστό στον κόσμο, ενώ παρέμεινε υπόδειγμα ανά τους αιώνας σε όσους θέλουν να υπηρετούν την αλήθεια και να αγωνίζονται κατά της διαφθοράς ανεξάρτητα από κινδύνους και θυσίες όπως και η δική του, του οποίου η ζωή είναι μία διαχρονική μαρτυρία εν Χριστώ!!

Όπως ο  Ιησούς Χριστός αργότερα, έτσι και ο Πρόδρομος θανατώθηκε από μίσος και φθόνο. Οι γραμματείς και οι φαρισαίοι προφασίστηκαν ότι συμφέρει να πεθάνει ένας για το καλό του λαού, και η παράνομη σύζυγος θεώρησε συμφερότερο γι αυτήν το θάνατο του ανθρώπου που την έλεγχε, παρά το μισό βασίλειο του άντρα της. Κι αυτό γιατί ο λόγος της Αληθείας δεν είναι πάντοτε ευχάριστος, μιας που οριοθετεί το σωστό από το λάθος και συνεπώς καλεί τον κάθε άνθρωπο να εξετάσει και να αναθεωρήσει την πορεία του…

Οι Ιερές ακολουθίες τελέσθηκαν με την αρμόζουσα Εκκλησιαστική ευταξία και Ιεροπρέπεια, εις το ομώνυμο Ιστορικό παρεκκλήσιο του εορταζομένου Αγίου, όπου και συνέρρευσε πλήθος Χριστιανών για να τιμήσουν τον εορταζόμενο Άγιο Ιωάννη, το άνθος της ερήμου και τον μάρτυρα της αληθείας, ο οποίος υπήρξε ο όρθρος που ανήγγειλε τον ερχομό της ημέρας του Κυρίου και που προηγήθηκε της Ανατολής του Ήλιου της Δικαιοσύνης, έχοντας μεγάλη μεσιτεία και παρρησία στον θρόνο του Θεού. Διότι υπήρξε ένας ξεχωριστός Προφήτης, Ασκητής και Κήρυκας της αληθείας ο οποίος σφράγισε την ζωή του με το μαρτύριο, διότι οι άνθρωποι της ανομίας και του σκότους εκείνης της εποχής αλλά δυστυχώς όπως και σήμερα πολεμούν την αλήθεια.  Ο Άγιος Ιωάννης παράλληλα αποτελεί ένα ξεχωριστό πρόσωπο που σφραγίζει την Εκκλησία με το Μαρτύριο και την Ομολογία της Πίστεως του, καθώς επίσης και με την διαφύλαξη του Νόμου του Θεού, τον οποίο και υπεράσπισε στα μάτια των αδιάφορων ανθρώπων καλώντας τους πάντες σε Μετάνοια.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, πλαισιούμενος  από τους Αιδεσιμ.   , π. Παντελεήμων Παπαηλιού, π. Αυγερινό Τσουκαλά, π. Απόστολο Γκολφίνο  και  τον οικείο εφημέριο  π. Νικόλαο Κατσηδήμα,  χοροστάτησε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας  κ.κ. Γερμανός, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε εκτενώς στο γεγονός της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου και στην μεγάλη προσωπικότητα του εορταζομένου Αγίου ο οποίος ήταν αυτός που είχε αγιοσύνη ήδη από την κοιλία της μητέρας του, που είχε ως κατοικία του την αγνότητα, που ακολούθησε τη σωφροσύνη, που άσκησε τη νηστεία, που απομακρύνθηκε από κάθε ανθρώπινη συναναστροφή και έκανε πόλη του την έρημο, που ζούσε με τα θηρία, έχοντας ως ένδυμα τρίχες καμήλου και δερμάτινη ζώνη στη μέση του, που έτρωγε σαν πουλάκι του ουρανού, ενώ μελετούσε διαρκώς τον νόμο του Θεού, χάριν του οποίου και φυλακίστηκε, θεωρώντας τη φυλάκισή του ως κάτι δεύτερο και μηδαμινό. Ήταν αυτός που ξεπέρασε τους όρους της φύσεως και βάπτισε τον απόλυτα καθαρό και αμόλυντο και πέραν από κάθε φύση Χριστό!

Την  Πανηγυρική  Θεία Λειτουργία, ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού,  τέλεσε ο  Αιδεσιμολογιότατος  π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου,  Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, ο οποίος και ομίλησε επίκαιρα με σαφή και γλαφυρό τρόπο. για την εορτή αυτή και τα πολλαπλά νοήματα τα οποία εξάγονται απ’ αυτήν, παροτρύνοντας παράλληλα τους παρισταμένους φιλάγιους κατοίκους της Ενορίας αυτής, αλλά και τους κατοίκους της Πόλεως του Πύργου, να οδηγηθούν στην μετάνοια την οποία κήρυξε ο εορταζόμενος Άγιος Ιωάννης, εάν πραγματικά θέλουν να σωθούν και να λυτρωθούν από τις ποικίλες δοκιμασίες της Ζωής…

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα