26.9 C
Pýrgos
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Εορτασμού της Ιστορικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 ,Δημοτικής Κοινότητας Λεχαινών

spot_img

Προτεινόμενα

Εορτασμού της Ιστορικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821

                                            Δημοτικής Κοινότητας  Λεχαινών

                                     Α’ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ

 

 • Γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής της 25ης Μαρτίου , των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και  Ν.Π.Ι.Δ.Δ, των ιδιωτικών καταστημάτων και των κατοικιών, μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.
 • Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων , Δημοτικών Καταστημάτων οδών και δημοτικών πλατειών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

 

                                  Β’ ΑΛΛΕΣ  ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Α) Στις 23 Μαρτίου 2018  Ημέρα .Παρασκευη

 • Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης , τις Δημόσιες Υπηρεσίες , τα Ν.Π.Δ.Δ.  κ.λ.π  για το νόημα της Επετείου.
 • Ώρα 11:00 κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων από τους μαθητές των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Τον εθνικό ύμνο θα ψάλλουν οι μαθητές των σχολείων.

Β) Στις 25 Μαρτίου  Ημέρα Κυριακή.

 

 • Ώρα 07:00 θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών και η Φιλαρμονική Λεχαινών  < Ο ΟΡΦΕΥΣ>  θα παιανίζει στους κεντρικούς δρόμους της πόλης θούρια και  εμβατήρια.
 • Ώρα 10:00 προσέλευση μαθητών και μαθητριών των σχολείων της πόλης στον

Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

 • Ώρα 10:15 προσέλευση Επισήμων και Εκπροσώπων Φορέων στο Δημαρχείο και αναχώρηση για την εκκλησία.
 • Ώρα 10:30 θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της πόλης των Λεχαινών και μετά το τέλος αυτής θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας η φιλόλογος του Γυμνασίου Λεχαινών κα Ιωάννα Βλάχου.
 • Μετά  το πανηγυρικό  θα γίνει μετάβαση το Μνημείο των Ηρώων  όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση , θα γίνει Κατάθεση Στεφάνων από τις  Αρχές και αφού τηρηθεί  Ενός Λεπτού  Σιγή στην Μνήμη Των Ηρώων, θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική Λεχαινών < Ο ΟΡΦΕΥΣ>.
 • Μετά τα ανωτέρω θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και ουλαμού της Π.Υ. Λεχαινών προ των επισήμων και του λαού.

 

Στην δοξολογία , την επιμνημόσυνη  δέηση , την κατάθεση στεφάνων και τις άλλες εκδηλώσεις  καλούνται να πάρουν μέρος : 1) Οι Ιερείς της Πόλης, 2)  Ο Δήμαρχος, 3) Βουλευτές, 4) Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, 5) Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Λεχαινών, 6) Εκπρόσωπος της 117 Π.Μ και  ΚΕΑΤ, 7) Εκπρόσωπος του Α.Τ. Λεχαινών, 8) Εκπρόσωπος της Π.Υ. Λεχαινών , 9) Εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Κυλλήνης , 10) Οι κ.Δ/ντες και Προϊστάμενοι των Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών και Ν.Π.Ι.Δ. , 11) Οι κ. Δ/ντες  και Εκπαιδευτικοί Σχολείων , 12) Αντιπροσωπεία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου , 13) Εκπρόσωποι Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Αγωνιστών  Κύπρου 1974 , Συμβούλια των Συλλόγων , Συνεταιρισμών , Οργανισμών και Σωματείων , 14) οι διατελέσαντες Δήμαρχοι και όλος ο λαός της πόλης.

 

 • Τελετάρχης ορίζεται η κα Πετρούλα Γιαλυψού , υπάλληλος του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης ( ΤΗΛ 6976706848  & 2623022765).

 

 • Το Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών παρακαλείται για την τήρηση της τάξης σε συνεννόηση με την Τελετάρχη.

 

 • Όσοι θα καταθέσουν στεφάνια , να συνεννοηθούν με την Τελετάρχη.

 

 • Μετά το πέρας της παρέλασης θα ακολουθήσει δεξίωση στο Δημαρχείο.

 ——————————————————————————————————————————

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Τον μήνα αυτό ολόκληρος ο Ελληνικός λαός εορτάζει την επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας την 25η Μαρτίου 1821.

Την ημέρα αυτή ανατρέχουμε στο παρελθόν, για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι παρά το βαρύ κλίμα της σκλαβιάς διατήρησαν δια μέσου των αιώνων τη φλόγα του Ελληνισμού και την ελπίδα μιας ελεύθερης και ανεξάρτητης πατρίδας.

Τιμούμε ιδιαίτερα εκείνη την γενιά του 1821, που έκανε πράξη το όνειρο και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενιών εξασφαλίζοντας σε μας τα υπέρτατα και ανυπέρβλητα αγαθά της ανεξαρτησίας μας, ως έθνους και την ελευθερία του λαού.

Για τον εορτασμό της ιστορικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, το πρόγραμμα στο Δήμο μας, καθορίζεται όπως παρακάτω :

 

Παρασκευή      23 Μαρτίου 2018

Γενικός σημαιοστολισμός Δημοτικών, Κοινοτικών, Δημόσιων και Ν.Π.Δ.Δ., καταστημάτων από της 08ης πρωινής ώρας, μέχρι και της Δύσης του ήλιου της 25ης Μαρτίου 2018.

Ομιλίες από εκπαιδευτικούς λειτουργούς κατά τις πρωινές ώρες στα σχολεία, όπου θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις.

Φωταγώγηση των παραπάνω καταστημάτων κατά τις βραδινές ώρες της 24ης Μαρτίου 2018, σύμφωνα με την  απόφαση ΄΄περί σημαιοστολισμού΄΄  του Υπουργείου ΕΣ.Δ.Δ.Α.

 

Κυριακή    25  Μαρτίου 2018

 

 • Ώρα 7.00π.μ., οι καμπάνες των εκκλησιών θα σημάνουν χαρμόσυνα.
 • Ώρα 10:00 π.μ. θα γίνει επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό ΄΄Αγ. Τριάδας΄΄ Βάρδας, όπου θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Γεωργοπούλου Μαρία ,  Φιλόλογο Λυκείου  Βάρδας. Μετά τη δοξολογία και στο Ηρώο του Δ/Δ Βάρδας θα κατατεθούν στεφάνια από τις Αρχές και τα Σχολεία, αφού προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ψαλλεί  ο Εθνικός μας Ύμνος.
 • Θα ακολουθήσει παρέλαση των σχολείων στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, ενώπιον των αρχών.
 • Στην συνέχεια θα γίνει παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρδας.
 • Τελετάρχη ορίζουμε την κα Γεωργοπούλου Μαρία, φιλόλογο     Λυκείου    Βάρδας
 • Η κατάθεση των στεφάνων πρέπει να γνωστοποιηθεί μέχρι την Παρασκευή  23η Μαρτίου 2018, στο Δημαρχείο (2623360613), (καθώς το κόστος θα επιβαρύνει τους καταθέτες)
 • Ο κ. Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, θα φροντίσει για το ανεμπόδιστο της παρέλασης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα