Εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας στην Αρχαία Ολυμπία στις 23 Ιουνίου  

spot_img

Προτεινόμενα

Σε τρεις πόλεις της Ελλάδας, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Αρχαία Ολυμπία, θα γίνει ο εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας, από την Πέμπτη 21 έως και το Σάββατο  23 Ιουνίου.
Ο εορτασμός της  Ολυμπιακής Ημέρας πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου, ημέρα ίδρυσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και κατά τη διάρκειά της μέσω δράσεων, εφαρμόζεται το τρίπτυχο του Ολυμπισμού ”Move, learn and discover”, προκειμένου ο κόσμος να ενημερωθεί για τα οφέλη της άθλησης και για να γνωρίσει τις Ολυμπιακές αξίες.

Στην Αθήνα η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αίθριο του Παναθηναϊκού Σταδίου (είσοδος από την οδό Αρχιμήδους) στις 18.00, από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.) και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με την   Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία «Let’s do it Greece».
Την Παρασκευή 22 Ιουνίου ακολουθεί  η Θεσσαλονίκη, όπου θα γίνει το 1ο «Olympic Day Run», που διοργανώνει το Ολυμπιακό Μουσείο σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και άλλους φορείς.
Τέλος, το Σάββατο 23 Ιουνίου, ο εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας συνεχίζεται στην Αρχαία Ολυμπία, με εικαστική έκθεση με θέμα: Αρχαία Ολυμπία, Ψυχή, Σώμα και Πνεύμα αλλά και με τη διοργάνωση του 3ου Βικέλειου Δρόμου.
Οι εκδηλώσεις  διοργανώνονται από  το Νομικό Πρόσωπο Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, την ΕΟΕ, ΕΘΝΟΑ και ΔΟΑ . Την επιμέλεια των αγώνων θα έχει ο σύλλογος γυμναστών Νομού.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
19.30 Εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Αρχαία Ολυμπία, Ψυχή, σώμα και Πνεύμα». Χώρος Ισόγειο Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας.
20.00 Έναρξη 3ου Βικέλειου Δρόμου
Εκκίνηση έμπροσθεν Δημαρχείου Ολυμπίας
1η Κατηγορία – 0,8km – Παιδιά Δημοτικών Γυμνασίων.
2η Κατηγορία – 1,5km– Παιδιά Λυκείων και Φοιτητές
20.30 Ολυμπιακή Ημέρα – Αύλειος Χώρος Δημαρχείου Αρχ. Ολυμπίας
21.30 Απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων
21.45  Olympic DayParty – Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα