ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Επέκταση αιγιαλού και με έκπτωση για το φετινό καλοκαίρι

  • 15
    Shares

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ν. ΚΟΡΟΒΕΣΗ.

Επέκταση αιγιαλού και με έκπτωση για το φετινό καλοκαίρι

ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΕΙΧΕ ΔΙΑΤΥΠΩΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΩΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη… θα έγραφε κανείς σχετικά με την  απόφαση της κυβέρνησης να τροποποιήσει τον σχετικό νόμο και να επεκτείνει την παραχωρηθείσα έκταση του αιγιαλού στις παραλιακές τουριστικές επιχειρήσεις από 300 τ.μ. σε 500 τ.μ.

Επρόκειτο για ένα βασικό αίτημα που είχε εκφράσει προσφάτως για λογαριασμό πάρα πολλών επαγγελματιών του τόπου μας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Δυτ. Έλλαδας Νίκος Κοροβέσης ο οποίος και είδε με ικανοποίηση ότι η επίμονη αυτή προσπάθειά του δικαιώνεται.

Ο κ. Κοροβέσης είχε στείλει και προσφάτως προς τα αρμόδια υπουργεία επιστολή, εξηγώντας την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης επέκτασης σε τούτη τη δύσκολη περίοδο κρίσης από την πανδημία, ενώ παράλληλα τόνισε τη δύσκολη θέση κάτω από την οποία βρίσκονται για το φετινό καλοκαίρι οι επιχειρήσεις καφέ και εστίασης.

 

ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

 

Ειδικότερα σύμφωνα με την τροποποίηση, αυξάνεται κατά 200 τετραγωνικά μέτρα το ανώτατο όριο σε εμβαδό κάθε παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης, παρόχθιας ζώνης, υδάτινου στοιχείου θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και πλεύσιμου ποταμού για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού.

Αξίζει μάλιστα να επισημανθεί εδώ ότι με άλλη διάταξη δεν θα ισχύσει κανένας περιορισμός και για τους χώρους που βρίσκεται μπροστά από τις ξενοδοχειακές μονάδες.

Το Υπουργείο όπως ανέφερε και ο κ. Κοροβέσης, αντελήφθη τελικά τη σημασία μιας τέτοιας ρύθμισης που θα διευκολύνει όχι μόνο τους επαγγελματίες αλλά και τους λουόμενους, αφού θα πρέπει να τηρηθούν μεγαλύτερες αποστάσεις για ομπρέλες, ξαπλώστες και τραπεζοκαθίσματα.

Να σημειωθεί ότι, με βάση και τα νέα δεδομένα, οι Δήμοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις μισθώσεις, είτε απευθείας, είτε μέσω δημοπρασιών των εκτάσεων αιγιαλού και παραλίας μέχρι 15 Ιουλίου. Αν δεν συμβεί αυτό, από 16/07/20 έως 31/08/20 οι μισθώσεις θα γίνονται αποκλειστικά από την Κτηματική Υπηρεσία.

Τέλος κατ’ εξαίρεση για φέτος το ύψος του οικονομικού καταβαλλόμενου ανταλλάγματος καθορίζεται στο 40% του υπολογιζόμενου που θα έπρεπε να καταβληθεί και πληρώνεται εφάπαξ ή σε τρεις ισόποσες δόσεις. Είναι κάτι που επίσης είχε ζητήσει όσον αφορά την έκπτωση για την τρέχουσα περίοδο ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – Πολιτισμού.


  • 15
    Shares