Επέκταση της αγωνιστικής περιόδου σχεδιάζει η FIFA

spot_img

Προτεινόμενα

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας athletic αναδημοσιεύεται στον ηλεκτρονικό Τύπο, με βάση το οποίο η FIFA, ετοιμάζει να επεκτείνει επ’ αόριστον την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, κυρίως για τις χώρες του βορείου ημισφαιρίου, στις οποίες η αγωνιστική δραστηριότητα έχει διακοπεί. Μάλιστα το σχετικό δημοσίευμα, κάνει λόγο για απόφαση η οποία θα ανακοινωθεί την προσεχή Τετάρτη επίσημα, από την παγκόσμια συνομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Γίνεται αντιληπτό, ότι μια τέτοια εξέλιξη, αν υλοποιηθεί, μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω σε όλα τα επίπεδα. Σε κάθε χώρα θα δοθεί η δυνατότητα να ξαναρχίσει το πρωτάθλημά της ώστε να ολοκληρωθεί η σεζόν όποτε αυτό είναι δυνατό να συμβεί.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές μέχρι την Τετάρτη (8/4), ενώ πια πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως η επόμενη σεζόν δεν πρόκειται να αρχίσει πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.

 

Από εκεί και πέρα, εμπρός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, πιθανόν να υπάρξουν αλυσιδωτές διαφοροποιήσεις στο καλεντάρι και το φόρματ των ευρωπαϊκών, αλλά και εγχώριων διοργανώσεων σε όλες τις βαθμίδες.

 

Δίνοντας τον απαιτούμενο χρόνο σε κάθε εθνική ομοσπονδία να τροποποιήσει το καλεντάρι της, γίνεται αντιληπτό, ότι θα μπορεί η κάθε χώρα, να μεταθέσει την ολοκλήρωση των διαφόρων διοργανώσεων σε όλες τις κατηγορίες, πιο πίσω, ίσως ακόμα και το Φθινόπωρο, πηγαίνοντας πίσω και τις επόμενες διοργανώσεις, οι οποίες σε μια τέτοια περίπτωση, θα ξεκινήσουν αργότερα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα