Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022
16.7 C
Pýrgos

Επίθεση από αιρετό δέχθηκε υπάλληλος της Π.Ε. Ηλείας

spot_img

Την επίθεση εργαζομένου της Π.Ε. Ηλείας από αιρετό του νομού καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

«Αρχή άνδρα δείκνυσι»

Συνάδελφος μας, δέχτηκε προσφάτως μία απαράδεκτη φραστική επίθεση από αιρετό εκπρόσωπο δήμου του νομού μας, στο πλαίσιο της διαφωνίας του για θέμα που άπτεται της αρμοδιότητας της υπηρεσίας που υπηρετεί. Πρόκειται για μία επίθεση απειλητική και καθ’ όλα προσβλητική τόσο ως προς την ιδιότητα της ως δημοσίου λειτουργού, όσο και ως προς τη γυναικεία της υπόσταση.

Για ακόμη μία φορά γίνεται αντιληπτή η έλλειψη παιδείας, καλλιέργειας και σεβασμού, η οποία λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη διάσταση, όταν αυτή προέρχεται από δημόσια πρόσωπα που εκπροσωπούν το κοινωνικό σύνολο. Η έλλειψη σεβασμού από δημόσια πρόσωπα, η οποία εκδηλώνεται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, πρόσωπα εκλεγμένα από τον έλληνα πολίτη για να τον εκπροσωπούν στις διεκδικήσεις του, αντικατοπτρίζει με το χειρότερο τρόπο την ελληνική κοινωνία και δη την τοπική μας κοινωνία με προεξάρχουσα την έλλειψη σεβασμού του πολίτη προς τον ίδιο του τον εαυτό.

Δυστυχώς, τέτοια φαινόμενα, άλλοτε μικρότερης και άλλοτε μεγαλύτερης έντασης, τείνουν να γίνουν καθημερινή πρακτική. Υπάρχει διαφορά όμως μεταξύ του πολίτη που χάνει την ψυχραιμία του και μεταξύ των αιρετών εκπροσώπων που θεωρούν «τσιφλίκι» τους την «καρέκλα» τους και επιλέγουν τον τραμπουκισμό και την τρομοκρατία προκειμένου να δείξουν την αλαζονική τους κυριαρχία τους απέναντι στο δημόσιο υπάλληλο, που πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθεί να τιμήσει τον όρκο του και να εφαρμόσει τη νομιμότητα.

Ας έχουμε πάντα στο μυαλό μας τη φράση του Βίαντα του Πριηνέως ότι «Αρχή άνδρα δείκνυσι» δηλαδή ότι «η εξουσία αποκαλύπτει τον χαρακτήρα» και η συγκεκριμένη «αποκάλυψη» για τον συγκεκριμένο αιρετό αυτοδιοικητικό εκπρόσωπο είναι άκρως απογοητευτική και επικίνδυνη.

Φαινόμενα υπεροψίας, αλαζονείας, απειλών και τρομοκρατίας προς το δημόσιο λειτουργό θα πρέπει να δημοσιοποιούνται. Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εκφράζει την αγανάκτησή του και καταδικάζει οποιαδήποτε αντίστοιχη προσβλητική και τρομοκρατική πρακτική και επιθυμεί να διαβεβαιώσει όλους τους συναδέλφους ότι θα είναι αρωγός τους σε οποιαδήποτε νομική διαδικασία ενάντια σε τέτοιου είδους πρακτικές. Τέλος, καλεί τον συγκεκριμένο αυτοδιοικητικό εκπρόσωπο, ο οποίος υπερέβη τα εσκαμμένα, να επανορθώσει εμπράκτως απέναντι στη συγκεκριμένη υπάλληλο».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα