ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ

Επίθεση Αχαιών σε Αντωνακόπουλο και Μπαλαούρα για την Πατρών-Πύργου

  • 31
    Shares

Ολομέτωπη επίθεση κατά του δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου και του πρώην βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα εξαπολύει με ανακοίνωση που εξέδωσε η συντονιστική επιτροπή πολιτών για τη Νότια Χάραξη της Πατρών-Πύργου στο τμήμα Μιντιλόγλι-Κάτω Αχαΐα.

Το μέλος της επιτροπής και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος μιλώντας για το θέμα στο «Κόκκινο Πάτρας 107,7» τόνισε ότι «η νότια χάραξη δεν ευθύνεται καθόλου για την καθυστέρηση ή την αναβολή του έργου, χρησιμοποιήθηκε ανέκαθεν ως επιχείρημα για να γίνει η στρεβλή χάραξη, που σημαίνει Μιντιλόγλι- Κ. Αχαϊα διαπλάτυνση του υφισταμένου δρόμου για να μπουν τα διόδια στα Καμίνια και από την Αχαγιά μέχρι τον Πύργο έναν ολοκαίνουργιο δρόμο να μείνει στην διάθεση της ντόπιας κυκλοφορίας. Οι Αχαϊοί θα δυστυχήσουν, θα δεινοπαθήσουν και θα πληρώσουν πολύ ακριβά το μάρμαρο της διαπλάτυνσης του Μιντιλόγλι- Αχαγιά».

Μάλιστα εξήγησε ότι αυτό θα προκληθεί, διότι καταστρέφεται το παραλιακό κομμάτι των Πατρών μέχρι την Κ. Αχαϊα (οικιστικά- περιβαλλοντικά) και θα πληρώνουν οι κάτοικοι διόδια με το “καλημέρα”. Στη συνέχεια επισήμανε ότι υπάρχει μια συνεχή κοροϊδία από τις εκάστοτε ηγεσίες του Υπουργείου Υποδομών όλα αυτά τα χρόνια.

«Ο κ. Σιουφλιάς αναγνώρισε την στρεβλή χάραξη και έδωσε εντολή να γίνει η νότια χάραξη, μείναμε σε ένα σχεδιάγραμμα, μετά δεν το σχολίαζαν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που ουσιαστικά ήταν εντολοδόχοι των μεγαλοεργολάβων και των μεγαλοσυμφερόντων, διότι αυτοί διαμόρφωσαν την χάραξη αυτή, διότι το έργο αυτό δόθηκε μελέτη- κατασκευή και ο ίδιος ο κατασκευαστής έβαλε τα διόδια στα Καμίνια και την διαπλάτυνση του δρόμου. Όταν η προηγούμενη κυβέρνηση έκοψε τις εργολαβίες στις 8, είπαμε να αρχίσει το έργο από τον Πύργο και η 8η εργολαβία να μείνει τελευταία μελετώντας την Νότια Χάραξη. Θα γίνει ο σχεδιασμός, η κοστολόγηση και θα αποφασίσουμε από κοινού τι συμφέρει να γίνει. Σήμερα το έργο πάει ξανά στις καλένδες με μια εγκληματική πράξη της σημερινής κυβέρνησης να θέλει να το επαναδημοπρατήσει, προφανώς για να το δώσει σε κάποιον δικό της. Αυτό είναι πρωτάκουστο, που γίνεται οι εγκατεστημένοι εργολάβοι να θέλει να τους πετάξει έξω, αν και δεν θα το επιτρέψει αυτό η Ε.Ε.» ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Η συντονιστική επιτροπή για την νότια χάραξη της Πατρών- Πύργου θα συνεχίσει την αγώνα της για την διόρθωση της διαστρέβλωσης, που γίνεται στην Αχαϊα, διότι, όπως τονίζουν, «η νότια χάραξη είναι επιβεβλημένη. Αφού η ΝΔ θέλει κάτι άλλο για το εν λόγω έργο, να ενταχθεί και η νότια χάραξη στον σχεδιασμό τους, διότι αποτελεί αναπτυξιακό σκοπό, διότι θα περάσει από την ΒΙ.ΠΕ. και θα συνδέσει τα κέντρα, που επιβάλλονται για να δοθεί ο αναπτυξιακός χαρακτήρας, το αεροδρόμιο του Αράξου, η βιομηχανική περιοχή και τα λιμάνια. Όλα αυτά βάζουν έναν δρόμο στην ανάπτυξη, αλλιώς θα παραμείνει ένα τίποτα με διόδια στα Καμίνια».

Ερωτηθείς για την κόντρα, που φέρεται να έχει ξεσπάσει για την Πατρών- Πύργου, μεταξύ των φορέων της Ηλείας και της Αχαΐας, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε ότι «αυτά τα επιχειρήματα των Ηλείων είναι ψεύτικα. Φθάνουμε στο 2020 και δεν έχουμε δρόμο. Για αυτό δεν ευθύνεται η νότια χάραξη» και πρόσθεσε ότι το έργο χάθηκε από τις επιλογές, που είχαν οι κυβερνώντες, «δεν προέταξαν ποτέ τον δυτικό άξονα να είναι προτεραιότητα της πολιτικής τους, της ανάπτυξης της περιοχής της Δυτικής Ελλάδας. Επειδή δεν είχαμε κίνημα παναχαϊκό ή περιφερειακό για αυτό τα παθαίνουμε αυτά να ξέρετε… Το μεγάλο ζητούμενο για εμάς είναι, αυτό το μικρό κίνημα της νότιας χάραξης, να γίνει μεγαλύτερο, ώστε η χάραξη να είναι αναπτυξιακή και να πάρει τις διαστάσεις, που πρέπει» κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

 

Αναλυτικά η Επιτροπή στην επιστολή της αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ δήμαρχε, Ως γνωστόν είσαι διακεκριμένο πολιτικό στέλεχος του συστήματος εξουσίας. Με βουλευτιλίκι στο παρελθόν, πολλά αξιώματα με διορισμό, προσήλωση απόλυτη σε αυτούς που εκάστοτε σε διόριζαν. Τώρα όμως είσαι Δήμαρχος και δεν δικαιολογείται η αμνησία!

Αλήθεια, δείξε μας πόσες φορές διαμαρτυρήθηκες για τον τρόπο που κατασκευαζόταν η «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ», που για μια εξαετία ήταν ένα απέραντο χωράφι με διόδια! Δεν περνούσες από εκεί; Μήπως διαμαρτυρήθηκες όταν το 2013 η Κυβέρνηση σου απάλλαξε τους κατασκευαστές από το τμήμα Πάτρα- Πύργος- Τσακώνα;

Πού ήταν τότε η ευαισθησία σου; Ήταν φίλος σου ο Υπουργός και έκανες γαργάρα την ματαίωση του δρόμου; Τώρα κατηγορείς τους Αχαιούς, ότι τάχα αυτοί φταίνε; Τι άλλο θα ψάξεις για να αθωώσεις το σύστημα εξουσίας που σε εξέθρεψε και πιστά το υπηρετείς; Ξέρεις τι λέει ο κόσμος για τους αιφνίδια ανανήψαντες;

 

Κύριε Μπαλαούρα,

Δεν ωφελούν ανέξοδες νουθεσίες που διαστρεβλώνουν την αλήθεια! Γνωρίζετε ότι ο Υπουργός κ. Σπίρτζης, το 2015, θεώρησε εύλογο και ορθό το αίτημα της Νότιας Χάραξης και έδωσε εντολή να συνταχθεί μελέτη. Αρνήθηκε έκτοτε να μας συναντήσει και να την παρουσιάσει. Είναι προφανές, ότι «την έπεσε» στους παραχωρησιούχους που θέλουν διόδια στα Καμίνια. Μήπως το ίδιο πάθατε και εσείς;

Δεν δικαιολογείται να θυμάστε την εκβιασθείσα ή εκβιαστική απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου και να αγνοείτε τις ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων Πατρέων και Δυτικής Αχαΐας. Που ζητούν την Νότια Χάραξη και είναι αυτοί που έχουν βαρύνουσα γνώμη.

Προς πληροφόρηση των Ηλείων συμπολιτών μας:

 

Το αίτημα για την Νότια Χάραξη χρονολογείται εδώ και δέκα πέντε χρόνια. Η κατασκευή όλων των νέων αυτοκινητοδρόμων, οφείλει, από επιστημονική, οικονομική, περιβαλλοντική άποψη, πάντοτε να οδεύει σε νέα χάραξη. Οφείλουμε να προσθέτουμε σε ό,τι κληρονομήσαμε, όχι να αφαιρούμε και να καταστρέφουμε!

Η γνώμη 300.000 κατοίκων της Πάτρας και της Δυτικής Αχαΐας σας ενδιαφέρει; Εχει βαρύτητα; Ή θέλετε τους Αχαιούς να συμβάλουν στην καταστροφή τους και να σας πληρώσουν το κόστος κατασκευής και λειτουργίας του δρόμου;

Γνωρίζετε, ότι το 65% του όλου κυκλοφοριακού φόρτου της Πατρών Πύργου, είναι η κίνηση από Πάτρα προς την Δυτική Αχαΐα; Τα διόδια στο ύψος των Καμινίων είναι διαχρονικά το εμπόδιο στην Νοτιότερη χάραξη ενός τμήματος 13 μόλις χιλιομέτρων.

Οχι αγαπητοί μας φίλοι.

Το αίτημα μας είναι και ορθό και κυρίως είναι δίκαιο! Όπως νέα χάραξη υπάρχει σε όλο το μήκος από Κάτω Αχαΐα μέχρι Πύργο, σε όλο το μήκος εντός του Νομού σας, έτσι πρέπει να γίνει και στα πρώτα 13 του χιλιόμετρα.

Από ανοησίες και κοροϊδία χορτάσαμε. Από τα κόμματα εξουσίας, τα συμφέροντα στα οποία είναι προσδεδεμένα, τα στελέχη τους που ποτέ δεν ανέλαβαν καμιά ευθύνη και τώρα κουνάνε το δάχτυλο όπου βρουν».

thebest.gr


  • 31
    Shares