21.6 C
Pýrgos
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Επίθεση Μηταράκη και ΟΝΝΕΔ στον Μπαλαούρα – Απάντηση Μπαλαούρα

spot_img

Προτεινόμενα

Επίθεση Μηταράκη και ΟΝΝΕΔ στον Μπαλαούρα για την λήψη σύνταξης

«Την ώρα που όλοι οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί δραματικές μειώσεις στις συντάξεις τους και τους περιμένει άλλη μια από το 2019 που έχουν υπογράψει οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση εξαιρεί από τις περικοπές το βουλευτή της Μάκη Μπαλαούρα», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νότης Μηταράκης. Ο βουλευτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως με «φωτογραφική εγκύκλιο» , η κυβέρνηση επιτρέπει στον κ. Μπαλαούρα παράλληλα με τη βουλευτική του αποζημίωση, να εισπράττει ολόκληρη την σύνταξή του από την Τράπεζα της Ελλάδος, «η οποία – σημειωτέον – δεν ζήτησε καμία εξαίρεση για τους συνταξιούχους της». Και καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Μηταράκης: «Ιδού το μόνο πλεονέκτημα που απέμεινε στο ΣΥΡΙΖΑ: Να τακτοποιεί τα δικά του παιδιά».

ΟΝΝΕΔ: Ο Ρομπέν των αριστερών

Καταδικάζουμε απερίφραστα την ψευδή και άδικη επίθεση που δέχεται από τα ξημερώματα ο κ. Μάκης Μπαλαούρας. Κατ’ αρχάς, αποκλείεται να επιδίωξε να εισπράττει χαριστικά τη σύνταξή του παράλληλα με τη βουλευτική αποζημίωση κάποιος με το ηθικό ανάστημα του ανδρός που θεωρούσε ότι οι δολοφόνοι της 17 Νοέμβρη διέπονται από κάποιο ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου. Έπειτα, και αν ακόμα η διάταξη αφορά και στον ίδιο, από πού κι ως πού θεωρείται εργασία αυτό που κάνει ο κ. Μπαλαούρας στη Βουλή, δηλαδή να πηγαίνει και απλά να υπερψηφίζει τα νομοσχέδια που η κυβέρνηση λαμβάνει μέσω mail και μεταφράζει μέσω google translate;

Ο κ. Μπαλαούρας δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε θα είναι ο τελευταίος που πιάνεται «με τη γίδα στην πλάτη». Ολόκληρη η τριετία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποτελεί μια περίοδο ευνοιοκρατικού καθεστωτισμού, όπου οι καταληψίες του κράτους, ελεύθεροι από κάθε φραγμό και όριο, επιδοτούν τους εαυτούς τους στο έργο φτωχοποίησης των πολιτών. Αυτό είναι στην πραγματικότητα το παράλληλο πρόγραμμα του κ. Τσίπρα, ένας «Ρομπέν των αριστερών» που τα παίρνει από το λαό για να τα δώσει στους δικούς του. Η λύση στο πρόβλημα του κ. Μπαλαούρα είναι οι εκλογές, ώστε να πάει σπίτι του και να μην κωλύεται να εισπράξει την παχυλή του σύνταξη.


Απάντηση Μπαλαούρα

Δήλωση Μ. Μπαλαούρα για το σημερινό συκοφαντικό δημοσίευμα των ΝΕΩΝ

Με αφορμή την έκδοση εγκυκλίου από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εφαρμογή του άρθρου 20 του ν.4387/2016 που αφορά τις επιπτώσεις στις συντάξεις όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να εργάζονται, έγινε εκ νέου αήθης επίθεση στο πρόσωπό μου.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα (22-3-18) της εφημερίδας τα ΝΕΑ, περί φωτογραφικής διάταξης προς το πρόσωπό μου, καθώς και τα ΜΜΕ και όσα κόμματα της αντιπολίτευσης το αναπαρήγαγαν, δε με εξέπληξαν. Όσοι έχουμε μια διαδρομή ήθους, αγωνιστικότητας  και συνέπειας, γνωρίζουμε ότι θα  προσπαθήσουν να μας κτυπήσουν με ψέματα και λάσπη, προκειμένου να υπονομεύσουν το ηθικό πλεονέκτημά μας, αλλά  και του ΣΥΡΙΖΑ, εν γένει. Είναι το τελευταίο όπλο που τους έχει απομείνει απέναντι στην κυβέρνηση. Η λέξη ηθικός όμως τους είναι άγνωστη λέξη.

Επειδή δυστυχώς στην καθημερινή πολιτική αντιπαράθεση, έχει γίνει κανόνας  η διαστρέβλωση της αλήθειας και η λάσπη, θα ήθελα να σας παραθέσω τα παρακάτω, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια.

  1. Συνταξιοδοτήθηκα από την ΤτΕ και έλαβα την σύνταξή μου το 2010.
  2. Στις 7.5.2015, λόγω της εκλογής μου στη Βουλή, και με αναδρομικότητα από την ημέρα εκλογής μου, εξεδόθη απόφαση αναθεώρησης της κύριας σύνταξής μου και μου περικόπηκε το 70% αυτής, όπως προβλέπει  το άρθρο 8 του ν.2592/1998.
  3. Η μη εφαρμογή των περικοπών του Ν. 4387 / 2016 στις συντάξεις των συνταξιούχων της ΤτΕ που συνεχίζουν να εργάζονται, λόγω του ότι η ίδια η ΤτΕ έχει την υποχρέωση καταβολής των μισθών και των συντάξεων του προσωπικού της, σε αντίθεση με τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης του ΕΦΚΑ, τη σύνταξη των οποίων εγγυάται το Ελληνικό Κράτος, δεν αφορά τη δική μου σύνταξη. Η ΤτΕ ανήκει στο Ευρωσύστημα, ως φορέας ασφάλισής μου, με τον νόμο 3863/2010, του ΠΑΣΟΚ. Ως εκ τούτου εφαρμόζει προγενέστερες του ν. 4387/2016 διατάξεις, και με βάση αυτές η δική μου σύνταξη περικόπτεται και θα παραμείνει κομμένη κατά 70% αντί του 60% που περικόπτεται η σύνταξη των συνταξιούχων του ΕΦΚΑ που συνεχίζουν να εργάζονται.

Με δυο λόγια, «η φωτογραφική τροπολογία για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα», όπως λένε τα ΝΕΑ, μόνο τον Μπαλαούρα δεν αφορά.

Αιδώς, στρατευμένα ΜΜΕ.

Τελικά, αναρωτιέμαι αν η καλύτερη άμυνά μου στη μεθοδευμένη συκοφαντία είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη ή να τους αφήσω στην απαξίωση στην οποία έχουν κατρακυλήσει. Το ελάχιστο που οφείλουν να πράξουν είναι να δημοσιεύσουν την απάντησή μου στην πρώτη σελίδα, όπως έκαναν με τη λάσπη τους.

Μ. Μπαλαούρας

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα