Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
20 C
Pýrgos

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου στο Κτήμα «ΜΕΡΚΟΥΡΗ», στο Κορακοχώρι Ηλείας

spot_img

Τις εγκαταστάσεις του Κτήματος «ΜΕΡΚΟΥΡΗ» στο Κορακοχώρι Ηλείας, επισκέφτηκε, μετά από πρόσκληση, σήμερα Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020  ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την διαδικασία της οινοποίησης, καθώς αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη ο τρύγος.

Τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννόπουλο υποδέχθηκαν και ξενάγησαν στο Κτήμα και στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου οι ιδιοκτήτες κ.κ Βασίλης και Δημήτρης Κανελλακόπουλος, με τους οποίους είχε και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την οινική ιστορία της Ηλείας, τον υγιή ανταγωνισμό που έχει αναπτυχθεί με το πέρασμα των χρόνων μεταξύ των οινοποιείων  που λειτουργούν στην Ηλεία, τα οποία, με την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων, συνέπεια και επαγγελματισμό, έχουν καταφέρει να βάλουν την Ηλεία στον οινικό «χάρτη» της χώρας, εξάγοντας παράλληλα σημαντικές ποσότητες και στο εξωτερικό.

Η συζήτηση περιεστράφη στις συνέπειες για τον κλάδο – σε οικονομικό κυρίως επίπεδο – από την πανδημία του κορωνοϊού. Η αναστολή λειτουργίας της εστίασης για μεγάλο χρονικό διάστημα και η επιφυλακτικότητα των πολιτών στην πορεία, ακόμα και μετά την επανεκκίνησή της, σε συνδυασμό με τον ανύπαρκτο για την Ηλεία τουρισμό από το εξωτερικό τη φετινή σεζόν, προκάλεσαν οικονομική καθίζηση στην επιχειρηματική δραστηριότητα των οινοποιείων. Οι «οικοδεσπότες» αναφέρθηκαν στα μέτρα της «Απόσταξης Κρίσης» και του «Πράσινου Τρύγου», που έλαβε  το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού στον κλάδο του κρασιού, ενώ και ο κ. Γιαννόπουλος, αποκάλυψε κάποιες πρώτες σκέψεις του, για την στήριξη και ανάπτυξη των οινοποιείων στην Ηλεία και συνολικά του προϊόντος, που μπορούν να εφαρμοστούν με τη συνεργασία των επιχειρηματιών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Ηλεία, καθώς και του Επιμελητηρίου Ηλείας.

Όσον αφορά δε, την φετινή σοδειά, οι οιωνοί είναι καλοί, όπως σημείωσε ο κ. Κανελλακόπουλος. Οι αμπελουργικές εργασίες που προηγήθηκαν σε συνδυασμό με τις καλές κλιματολογικές συνθήκες για την παραγωγή, και μια σειρά άλλων παραγόντων, «δίνουν»  εξαιρετικής ποιότητας σταφύλια, σε όλες τις ποικιλίες, που θα οδηγήσουν με τη σειρά τους σε εκλεκτά κρασιά, τα οποία θα διατεθούν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα