Επίσκεψη Μητρόπουλου σε καλλιέργειες στην Οινόη

spot_img

Προτεινόμενα

Την Οινόη επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μητρόπουλος, μαζί με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Οινόης, κ. Γιώργο Κοκότη, σε καλλιέργειες σταφίδας καθώς και μια καλλιέργεια αμπέλου που είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της περιόδου 2016-17.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Μητρόπουλος, συναντήθηκε με αγρότες της περιοχής ώστε να παρατηρήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι καλλιέργειες.

Ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αν και η φετινή χρονιά λόγω των καιρικών συνθηκών και των μυκητολογικών εξάρσεων είχε σοβαρές και σημαντικές επιπτώσεις στη μείωση της παραγωγής της σταφίδας, οι σταφιδοπαραγωγοί δίνουν το δικό τους αγώνα, σε ακραίες συνθήκες με καύσωνα, να περισώσουν ότι απέμεινε.

Από την πλευρά μας ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με επιστολή του ο Περιφερειάρχης προς τον ΕΛΓΑ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επεσήμανε το πρόβλημα, αλλά και με δική μου επίσκεψη στον ΕΛΓΑ Πάτρας ζητήσαμε την άμεση καταγραφή των ζημιών ώστε να αποζημιωθούν έγκαιρα οι σταφιδοπαραγωγοί».

http://amaliadanews.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα