Στο πλαίσιο της γνωριμίας με τα Μνημεία και την Ιστορία του τόπου της Ηλείας, νεοσύλλεκτοι στρατιώτες της ΣΕΤΤΗΛ με επικεφαλής Αξιωματικό επισκέφθηκαν το Μνημείο και το Μουσείο του Κορεατικού πολέμου που βρίσκονται στα Βυτιναίικα Πύργου.
Στο Μουσείο, που εδώ και χρόνο με μεγάλη προσπάθεια δημιούργησαν ο Κωνσταντίνος και η Αργυρώ Φάρου (που και οι δύο συμμετέσχον στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Κορέα), εις μνήμην της ηρωικής συμμετοχής Ελλήνων πολεμιστών στον πόλεμο της Κορεατικής Χερσονήσου της δεκαετίας του, ξεναγήθηκαν από τον κ. Κων. Φάρο.
Εκεί οι στρατιώτες είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα στον κ. Φάρο και να λάβουν κατατοπιστικές απαντήσεις. Μέσα από αυθεντικά τεκμήρια της εποχής εκείνης οι στρατιώτες είδαν τον εξοπλισμό και τις στολές της εποχής, αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό που εκτείνεται και στην συμμετοχή της Ελλάδος στις πολεμικές επιχειρήσεις της δεκαετίας του 1940.
Η περίοδος αυτής της πολεμικής συμμετοχής της Ελλάδος στον Πόλεμο της Κορέας (1950-1953), υπό τις διαταγές του Ο.Η.Ε. μαζί με άλλα Κράτη του Κόσμου, δεν είναι ευρέως γνωστή στην νέα γενιά, για αυτό και κάθε επίσκεψη σε τέτοιους χώρους αποτελεί ένα χρήσιμο ταξίδι στην Ιστορία. Επίσης, ο κ. Φάρος παρουσίασε το Μνημείο των Πεσόντων στον Πόλεμο της Κορέας, όπου αναγράφονται και τα ονόματα των τριών Ηλείων πολεμιστών που έπεσαν ηρωικά στις μάχες στην Κορέα. Η όλη επίσκεψη έκλεισε με μικρή δεξίωση προς τιμήν των επισκεπτών, ενώ οι επικεφαλής Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί της ΣΕΤΤΗΛ ευχαρίστησαν τον κ. Κων. Φάρο για την ευγενή του χειρονομία να δεχθεί και να ξεναγήσει τους νεοσυλλέκτους στον χώρο του Μουσείου και του Μνημείου του Κορεατικού Πολέμου.