ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ

Επίσκεψη στις αποθήκες του ΑΣΟ απο τον κ. Γιαννόπουλο

  • 36
    Shares

Το κτίριο των αποθηκών του ΑΣΟ στον Πύργο επισκέφτηκε χθες Τρίτη 3 Δεκεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος μαζί με μελή των κριτικών επιτροπών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους και στελεχών της διοργάνωσης προκειμένου να δουν τον χώρο που θα γίνει η μόνιμη στέγη του φεστιβάλ.

Βασίλης Γιαννόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας ανέφερε «Είμαστε στην 3η μέρα του φεστιβάλ κινηματογράφου και βρισκόμαστε στην «καρδιά» του. Ήδη η πόλη μας και ο νομός Ηλείας κατακλύζεται από παιδιά νέους και μέλη των κριτικών επιτροπών που συμμετέχουν και είναι το ζωντανό μέρος του Φεστιβάλ. Θεώρησα ότι ήταν ευκαιρία για μία επίσκεψη στο χώρο των αποθηκών του ΑΣΟ. Είναι πρώτο μέλημα της νέας Περιφερειακής Αρχής η πλήρης και λειτουργική αξιοποίηση του χώρου. Το ζητούμενο και το επιθυμητό από όλους μας είναι το Φεστιβάλ να αποκτήσει το δικό του χώρο, το δικό του σπίτι, όπου θα στεγαστούν όλες οι δράσεις του. Εάν γίνει αυτό τότε ξεφεύγουμε από τα όρια τα οποία έχουμε θέσει μέχρι στιγμής. Το φεστιβάλ έχει ήδη αγγίξει «ταβάνι» ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Εάν έχει το δικό του χώρο μπορείτε να φανταστείτε σε τι επίπεδα μπορούμε να κινηθούμε τόσο από άποψη πολιτιστικών δρώμενων όσο και από την άποψη της τοπικής κοινωνίας. Προσδοκούμε την λειτουργική αξιοποίηση και θέλουμε ο χώρος εδώ που ήταν εγκαταλειμμένος για χρόνια να αξιοποιηθεί και να είναι ζωτικό κομμάτι της κοινωνίας. Θα μπορεί οποιοσδήποτε πολίτης να το επισκέπτεται. Θέλω να τονίσω για μία ακόμα φορά ότι μπορεί να γνώρισα πρόσφατα τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ κ. Σπύρου αλλά είμαι εντυπωσιασμένος από το μεράκι του από την όρεξη για δουλειά και τις ιδέες του»

Ο Δημήτρης Σπύρου ανέφερε «Ένας τόσο μεγάλος οργανισμός όπως είναι το Φεστιβάλ προϋποθέτει τη συνέργεια με πάρα πολλούς φορείς και από το εξωτερικό. Πολλοί εκπρόσωποι αυτών των φορέων είναι μαζί μας και συζήτησαν με τον Αντιπεριφερειάρχη για πολύ ώρα στο γραφείο του, αντάλλαξαν απόψεις. Δεν είναι ένα τοπικό γεγονός αλλά ένα Πανευρωπαϊκό γεγονός ένα παγκόσμιο γεγονός. Ήδη στη συζήτηση που έγινε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη αναφέρθηκε από πολλούς ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο project  αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Αισιοδοξούμε ότι θα προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς και πολύ σύντομα στα επόμενα Φεστιβάλ θα υπάρχει σταθερός χώρος και θα υπάρχει ο προσανατολισμός περεταίρω διεύθυνσης του θεσμού αυτού. Θα είναι πολύ μεγάλο έργο και θέλει καλό σχεδιασμό και σωστή μελέτη για το πώς θα λειτουργεί. Είμαστε χαρούμενοι για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με την Περιφέρεια και τον κ. Γιαννόπουλο». 


  • 36
    Shares