ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Επίσκεψη στον Φάρο Καυκαλίδας


Τον Φάρο Καυκαλίδας επισκέφθηκε κλιμάκιο μηχανικών της Υπηρεσίας Φάρων του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, μαζί με τον δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Μίγκο και το μέλος του Δ.Σ. του Λιμεμνικού Ταμείου Οδυσσέα Μανιά.

Οι μηχανικοί εξέτασαν με μεγάλη λεπτομέρεια ολόκληρο το κτίριο και τους βοηθητικούς χώρους του , επισημάνθηκε  και η θέση της παλιάς εκκλησίας , αποτυπώθηκαν όλα σε εκατοντάδες φωτογραφίες για καλύτερη εικόνα  και εκτίμηση. Ελέγχθηκε το βάθος των ρωγμών και η έκτασή τους και γενικά έγινε πολύ προσεκτική αυτοψία. Μετά την συνάντηση ο επικεφαλής των μηχανικών κ. Χιώτης είπε  ότι το κτίριο δεν έχει κίνδυνο κατάρρευσης αλλά υπάρχουν σοβαρές ζημιές ειδικά στον Πύργο του Φάρου και σε ενάμισι μήνα περίπου θα είναι έτοιμη η τεχνική έκθεση από την Υπηρεσία Φάρων για την σημερινή κατάσταση , προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία  της παραχώρησης του φάρου στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης ή στο Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης προκειμένου να είναι εφικτή η ανάθεση της μελέτης επισκευής και αξιοποίησης του Φάρου.

Μετά την εκπόνηση της μελέτης θα ενταχθεί το έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου  Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  ή άλλο πρόγραμμα

(Ο Δήμαρχος ευχαριστεί τον κ. Τάσο  Δραγώνα για την ασφαλή πραγματοποίηση της επίσκεψης  με το σκάφος του)