ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Μητρόπουλου στο Δήμο Πηνειού για αγροτικά θέματα


Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΔΕ Κώστας Μητρόπουλος με το Δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό και τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Αναστασόπουλο,  υπεύθυνο Αγροτικών θεμάτων του Δήμου Πηνειού, σχετικά με θέματα που αφορούν και απασχολούν τον αγροτικό τομέα στην ευρύτερη περιοχή του Πηνειού.

Στην εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, τέθηκε το θέμα της συμμετοχής του Δήμου Πηνειού στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη της ΠΔΕ, όπου εδώ και δύο μήνες βρίσκεται σε λειτουργία με σκοπό την ανάδειξη, την προβολή και τη διάθεση των αγροδιατροφικών  προϊόντων που παράγονται στην περιοχή.

Επίσης σχολιάστηκαν θέματα φυτοπροστασίας των καλλιεργειών όπως ο δάκος της ελιάς, όπου ολοκληρώθηκε και η δεύτερη φάση ψεκασμού στην παραθαλάσσια Ζώνη Λυγιάς -Γλύφας και το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός και στις υπόλοιπες περιοχές που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα δακοκτονίας(Βαρθολομιό-Μάχου-Δήμητρα-Καλύβια Μυρτουντίων) αλλά και ο Διαλευρώδης των εσπεριδοειδών όπου με σχετικές οδηγίες της ΔΑΟΚ δίνονται κατευθύνσεις στους παραγωγούς για την αντιμετώπιση του εχθρού.

“Είχαμε μια εποικοδομητική συνεργασία με το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο όπου συζητήσαμε όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής του Πηνειού.

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η συμμετοχή του Δήμου Πηνειού στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη της ΠΔΕ καθώς και μεταποιητικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ενισχύοντας  την εξωστρέφεια και δίνοντας προστιθέμενη αξία στα αγροδιατροφικά προϊόντα.

Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που έχουμε με το Δήμου Πηνειού θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο για τη δωρεάν παραχώρηση του κτιρίου που βρίσκεται επί του επαρχιακού δρόμου Γαστούνης Βαρθολομιού και φιλοξενεί εδώ και καιρό το Περιφερειακό Κτηνιατρείο και το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού η περιοχή έχει μεγάλο ζωϊκό κεφάλαιο και αγροτική παραγωγή, εξοικονομώντας χρήματα τα οποία μπορούν να διατεθούν για άλλους σκοπούς στον πρωτογενή τομέα” δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος.