ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Επίσκεψη του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Δήμου Πύργου στην έκθεση των Γιάννη και Διονυσίου Τσολάκου


Την Τρίτη 27/11/2018, τα μέλη του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Δήμου Πύργου, πραγματοποίησαν επίσκεψη στην έκθεση ζωγραφικής των Γιάννη και Διονυσίου Τσολάκου, που φιλοξενείται από το Σάββατο 24/11/2018 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου.

Εκεί τους υποδέχθηκε ο Γιάννης Τσολάκος ο οποίος σε πολύ φιλικό και ζεστό κλίμα έκανε εκτενή αναφορά στο έργο του αλλά  και στην πορεία του ως καλλιτέχνης.

Με ιδιαίτερη προσοχή τα μέλη του εργαστηρίου άκουσαν από τον ίδιο τον καλλιτέχνη τις σκέψεις του, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του από τη σύλληψη των έργων του έως και την δημιουργία τους.

Ο κ. Τσολάκος εκτός από την εννοιολογική προσέγγιση που έκανε σε κάθε ένα έργο από την έκθεση προχώρησε και σε τεχνικά ζητήματα επί της ζωγραφικής δίνοντας συμβουλές στα μέλη τόσο για τον τρόπο σύλληψης ενός έργου όσο και για τον τρόπο της χρήσης των υλικών του.

Η επίσκεψη η οποία κράτησε πάνω από μία ώρα ολοκληρώθηκε με τις θερμές ευχαριστίες της υπεύθυνης του εργαστηρίου ζωγραφικής κας Αδαμαντίας Τσακανίκα αλλά και των μελών του, στο Γιάννη Τσολάκο για την τόσο επεξηγηματική ξενάγηση που τους έκαμε στην έκθεση που ως τίτλο έχει το περιβάλλον εκπέμπει SOS»

Η έκθεση θα συνεχίσει να λειτουργεί καθημερινά έως τις 5/12/2018 από τις 10:00-13:00 και 18:00 – 21:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου.

Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Γαβρίλη Λιατσή για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η πολύ μεγάλη εκδήλωση πολιτισμού, τιμώντας εμένα και το γιο μου Διονύση, παρουσιάζοντας έργα μας στα θυρανοίξια αυτής της πολύ ωραίας αίθουσας εικαστικών εκδηλώσεων, που ίσως είναι από τις πιο καλές αίθουσες στην Ελλάδα. Αποτελεί, μέρος αυτού του υπέροχου κλασικού κτιρίου που φιλοξενεί στους χώρους του σπάνια αρχαιολογικά ευρήματα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω, τους ανθρώπους που συνεργάστηκα, τους τρεις συντελεστές του Δήμου για την άψογη συνεργασία τους, καθώς και για την υπευθυνότητα που τους χαρακτηρίζει, τον κ. Νίκο Λαϊνόπουλο, τον κ. Γιώργο Ράλλη και την κ. Αδαμαντία Τσακανίκα. Εδώ οφείλω να την συγχαρώ για την υπέροχη δουλειά που κάνει στο εργαστήριο Ζωγραφικής του Δήμου, διδάσκοντας ζωγραφική σε αυτό που οραματίστηκε ο Δήμαρχος κ.Γαβρίλης Λιατσής, πριν ακόμα γίνει Δήμαρχος της πόλης. Το εργαστήριο αυτό είναι από τα πιο οργανωμένα εργαστήρια στην  Ελλάδα, σε αντικείμενα και προτομές διδασκαλίας σχεδίου, Έμαθα δε με πολλή ευχαρίστηση ότι κάποια παιδιά εισήχθησαν στην Α.Σ.Κ.Τ.Α. Κλείνοντας, εκφράζω για μια φορά ακόμα τις ευχαριστίες μου εμένα και του γιού μου Διονύση προς το Δήμαρχο κ. Γαβρίλη Λιατσή, στους συντελεστές αυτής της εκδήλωσης καθώς και στον υπεύθυνο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου, τον κ. Διαμαντή Λαλιώτη για τη βοήθεια του στην ανάρτηση των έργων, ακόμα και στην λεπτομερή προστασία και υπευθυνότητα για την άψογη διατήρηση του κτιρίου. Ιδιαίτερα ευχαριστώ αυτόν τον υπέροχο κόσμο του Πύργου που ακόμα μια φορά με τίμησε.

 

 

Με εκτίμηση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΛΑΚΟΣ