Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022
25.1 C
Pýrgos

Επανέναρξη Πάτρα Πύργου με 2,5 χρόνια καθυστέρηση 

spot_img
Ο δρόμος Πάτρα- Πύργος θα μπορούσε εκτός από καρμανιόλα να χαρακτηρίστει ως σύγχρονο γεφύρι της Άρτας.  Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση την έλευση του πρωθυπουργού στην Ηλεία καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται να κηρύξει την έναρξη των εργασιών στο εργοτάξιο που έχει στηθεί στο Γεράκι Αμαλιάδας ξεχνώντας ότι αυτό ειδικά το τμήμα είχε ήδη αρχίσει να κατασκευάζεται επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από 2.5 χρόνια προκειμένου στο δρόμο αυτό να ξεκινήσουν να υλοποιούνται και πάλι εργασίες.
Καλούμε τον πρωθυπουργό να μας απαντήσει, για το ποια θα ήταν η εικόνα του έργου σήμερα, εάν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο ίδιος ο υπουργός υποδομών Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν είχαν σταματήσει το έργο που ξεκίνησε να υλοποιείται επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και δεν είχαν καθυστερήσει τόσο την επανέναρξη των εργασιών.
Καλούμε τον ίδιο τον υπουργό υποδομών και μεταφορών αλλά και τον αρμόδιο υφυπουργό να μας απαντήσουν για το πόσο τελικά θα είναι το κόστος υλοποίησης της Πατρών-Πύργου αλλά και το πόσο θα κοστίζει στους πολίτες της Ηλείας η μετακίνηση τους από τον έναν νόμο στον άλλον.
Ζητάμε απαντήσεις σχετικά με τη δέσμευση του ίδιου του υπουργού μεταφορών για τη σύνδεση της Ολυμπίας οδού με την Αρχαία Ολυμπία… Ο ίδιος άλλωστε είχε πει σε δηλώσεις του κατά την έναρξη της θητείας του στο υπουργείο υποδομών ότι η Ολυμπία οδός χωρίς την Ολυμπία δεν μπορεί να υπάρξει.
Παράλληλα απαιτούμε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να δώσει σαφή χρονοδιαγράμματα για την περαίωση του συνόλου του έργου αλλά και να δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις όσον αφορά το έργο του αυτοκινητόδρομου Πάτρα- Πύργος.
Φλεβοτόμος Παναγιώτης συντονιστής ΝΕ Σύριζα ΠΣ Ηλείας
Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα