ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΗΛΕΙΑ

Επειός Ήλιδας: «Μέχρι σήμερα, άδεια αγώνων στο κολυμβητήριο δεν υπάρχει»


Επίσημη ανακοίνωση για την απώλεια σημαντικών θερινών αγώνων στο κολυμβητήριο Αμαλιάδας, εξέδωσε ο Επειός Ήλιδας: «Το όραμα μας για διεξαγωγή αγώνων στο κολυμβητήριο της Αμαλιάδας  δυστυχώς για τη σεζόν 2017 – 2018, δεν θα πραγματοποιηθεί .                                                                         

Σαν Επειός, είχαμε την διάθεση, την ετοιμότητα και την εμπειρία να διοργανώσουμε τους πρώτους Κολυμβητικούς Αγώνες και Αγώνες Υδατοσφαίρισης – Πόλο  στην Αμαλιάδα, δυστυχώς όμως μέχρι και την τελευταία στιγμή, το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Μαΐου 2018 όταν και ο πρόεδρος του Επειού Θεόδωρος Σάκκος, βρισκόταν μέσα στα γραφεία της Κ.Ο.Ε.,  περιμένοντας κάποιο νέο από τον “ΗΛΕΙΟ”, δεν είχε κάποια απάντηση, με συνέπεια  η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας  να  μεταφέρει τους αγώνες  στην Πάτρα.  Μας  διαβεβαίωναν από τον ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» και τον Δήμο Ήλιδας  ότι θα βγάλουν την Άδεια Διεξαγωγής Αγώνων έγκαιρα.  (Σημειωτέον ότι τη συγκεκριμένη άδεια την βγάζει ο ίδιος ο Δήμος με τις αρμόδιες υπηρεσίες που διαθέτει). Μέχρι και σήμερα αν και πέρασαν 7 μήνες που έχουν ενημερωθεί για την ανάληψη διεξαγωγής αγώνων από τον Επειό και την Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου, άδεια  δεν υπάρχει. Το γιατί, δεν το γνωρίζουμε. Ο πρόεδρος του Επειού Θεόδωρος Σάκκος, ως μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, έκανε την υπέρβαση να πείσει την Ομοσπονδία Κολύμβησης,  πριν  πάρουμε την άδεια στα χέρια μας, με τη διαβεβαίωση από το ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ»  ότι σήμερα- αύριο θα έχουμε την άδεια  για την διεξαγωγή αγώνων στην Αμαλιάδα, με σκοπό να φέρουμε περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό και μάλιστα στο άθλημα της κολύμβησης. Ένα πολύ σπουδαίο αγαθό – εφόδιο  για όλους  μας όπως  είναι η σωστή εκμάθηση της κολύμβησης για την προστασία της ίδια μας της ζωής.

Το αποτέλεσμα είναι  ότι η Ομοσπονδία δεν μπορούσε  να περιμένει άλλο να βγάλουν οι αρμόδιοι  την άδεια τέλεσης αγώνων το τελευταίο 20ήμερο και μετέφερε τους αγώνες στην Πάτρα. Να πούμε εδώ ότι πολλές ομάδες , έγκαιρα είχαν κλείσει δωμάτια για τους αγώνες στην Αμαλιάδα και τώρα τρέχουν για ακυρώσεις.

ΧΑΘΗΚΑΝ

Α)   1οι Επικοί Αγώνες – Επειός Swimming Cup    26-27 ΜΑΪΟΥ 2018

Β)  Διεξαγωγή της  2ης Θερινής Ημερίδας Ορίων  και Θερινούς Αγώνες  9-10-11-12 Ετών στην Αμαλιάδα. 9 -10  Ιουνίου 2018

Γ)   Διοργάνωση  Αγώνων   Υδατοσφαίρισης – Πόλο Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ  όπου αγωνίζεται και η  ομάδα του Επειού.             .

Όλες αυτές οι ενέργειες για διεξαγωγή των αγώνων και που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αμαλιάδας,  γίνονται για να μείνει «ΖΩΝΤΑΝΟ» το κολυμβητήριο, να προσελκύσει νέους Αθλητές και Αθλήτριες,  είναι μία πολύ σημαντική οικονομική  ανάσα για την περιοχή μας την δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε και προβολή της πολύ όμορφης περιοχής μας, η οποία δυστυχώς χάθηκε .

Αν κάνουμε έναν υπολογισμό , στην Αμαλιάδα και τη γύρω περιοχή  θα είχαμε πάνω από 2.300 άτομα που θα έμεναν, θα έτρωγαν και θα γνώριζαν την όμορφη περιοχή μας».