34.5 C
Pýrgos
Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Επειός: Το όραμα του αρχιπροπονητή του, Αργύρη Σάκκου, και οι μέχρι τώρα επιτυχίες

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Ούτε και ο πιο φιλόδοξος άνθρωπος που γνωρίζει τον υγρό στίβο δεν θα μπορούσε να περιμένει αυτά τα αποτελέσματα όταν ο Επειός ξεκινούσε τη διαδρομή του στον χώρο, με την ίδρυσή του, ερχόμενος να δημιουργήσει νέα δεδομένα στο άθλημα, το οποίο με την κατασκευή του κολυμβητηρίου Ήλιδας, έμπαινε σε μια νέα βάση.

Πίσω από αυτά τα αποτελέσματα, βρίσκεται ο αρχιπροπονητής του Επειού, Αργύρης Σάκκος, ο οποίος με την έλευσή του στην Ηλεία, έμελλε να φέρει και τη γνώση, τις εμπειρίες του, τη θέληση για να μπορέσει και η Ηλεία να ανακαλύψει και να ανοίξει νέους δρόμους σε ταλαντούχους αθλητές, οι οποίοι υπήρχαν παντού, όμως δεν υπήρχαν οι συνθήκες για να αναδειχθούν.

Συμμετοχή Ηλείου κολυμβητή στο διεθνές τουρνουά Ακρόπολις, όπως του Μάριου Αναστασόπουλου, κλήσεις στα κλιμάκια των εθνικών ομάδων, διακρίσεις και μετάλλια σε κολύμβηση και τεχνική κολύμβηση, μερικές μόνο από τις επιτυχίες. Και επιτυχίες όχι διάσπαρτες χρονικά, αλλά μαζί, με συνέπεια χρονική, πράγμα που δείχνει ότι μπορεί η Ηλεία να ήταν και να είναι ακόμα μια περιοχή χωρίς παράδοση και διακρίσεις στον υγρό στίβο, ωστόσο αν υπάρξει μεθοδική δουλειά, όλα μπορούν να γίνουν. Και πιο γρήγορα και απ΄ό,τι μπορεί να περιμένει κανείς.

Επιτυχίες και διακρίσεις

Σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, ο Επειός κατάφερε να αναδείξει αθλητές όπως ο Αναστασόπουλος, ο Μερτσόπουλος και άλλοι. Νεαρότεροι επίσης αθλητές, όπως η Τσουκαλά, ο Βελλόπουλος και η Μπινιέρη, οι οποίοι έφεραν διακρίσεις στις μικρότερες ηλικίες. Όπως βέβαια και η σπουδαία επίδοση του Σωτήρη Αναστασόπουλου, πέρσι στα 100 μέτρα ελεύθερο, ο οποίος φέτος απείχε λόγω πανελληνίων εξετάσεων, στις οποίες αρίστευσε.

Αναστασόπουλος και Μερτσόπουλος, εντάχθηκαν πρόσφατα στο πρόγραμμα παρακολούθησης και υποστήριξης υψηλού αθλητισμού της ΚΟΕ. Δυο αθλητές οι οποίοι σε μικρή ηλικία πήγαν στον Επειό, όταν και υπήρχε ο χρόνος να επαναπροσδιοριστούν οι προπονητικές βάσεις και να μπουν οι νεαροί (ακόμα και σήμερα) αθλητές σε σωστό πλαίσιο. Αθλητές οι οποίοι κατάφεραν να εκτοξευθούν και να αποτελούν αυτή τη στιγμή εν δυνάμει αθλητές των μελλοντικών εθνικών ομάδων. Όλα αυτά, οφείλονται εν πολλοίς στην επιμονή του Αργύρη Σάκκου και την πεποίθηση ότι τίποτα δεν είναι τόσο μακρινό, αρκεί να ακολουθηθούν τα απαιτούμενα βήματα.

Η τεχνική κολύμβηση 

Ο Επειός πέτυχε να κατακτήσει διακρίσεις στην τεχνική κολύμβηση, με αθλητές όπως ο Ντίνος, ο Μπίρμπας και ο Δούλος (έφερε το πρώτο μετάλλιο σε πρωτάθλημα της τεχνικής), καθώς και ο Σάκκος, ο   νεαρότερος αθλητής του συλλόγου και όλων των συμμετεχόντων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 2019 και ο οποίος κατέλαβε την 8η θέση. Η τεχνική κολύμβηση, είναι ένα άθλημα στο οποίο η Ηλεία δεν είχε έως τώρα εκπροσώπηση.

Το τμήμα πόλο 

Και βέβαια, το τμήμα υδατοσφαίρισης, μια ιδέα του Αργύρη Σάκκου, η οποία αναπτύχθηκε υπό την επίβλεψη του και κατάφερε να δώσει την ευκαιρία σε νεαρούς αθλητές της περιοχής, να παίξουν εναντίον μεγάλων ελληνικών συλλογών, όπως η ΑΕΚ.  Ο Επειός σήμερα, αν και το κολυμβητήριο Ήλιδας δεν μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες, αγωνίζεται στη Β΄ Εθνική του πόλο, με τον Αργύρη Σάκκο να έχει καθήκοντα τιμ μάνατζερ και πάντα να φροντίζει την ομάδα να κοουτσάρουν εξαιρετικοί προπονητές πόλο.

Το όραμα του Αργύρη Σάκκου

Ο Αργύρης Σάκκος, ξεκινώντας από πολύ μικρός την κολύμβηση και την επαφή του με το νερό, αθλητής του Πανιωνίου, ερχόμενος στην Ηλεία έκανε πράξη ένα όραμα, για τη δημιουργία ενός συλλόγου ο οποίος θα καλλιεργεί τον υγρό στίβο. Ενός συλλόγου, ο οποίος θα δώσει την ευκαιρία σε παιδιά μιας μικρής πόλης, να έχουν ανάλογες ευκαιρίες ανάδειξης με παιδιά τα οποία γυμνάζονται σε παραδοσιακούς συλλόγους των μεγάλων αστικών κέντρων.

Πεποίθησή του και αυτό το οποίο επιχείρησε να μεταδώσει και στον νεοσύστατο σύλλογο, ήταν ότι ο δρόμος για την επιτυχία δεν είναι απροσπέλαστος. Αρκεί να υπάρχουν η τεχνογνωσία και η θέληση, δηλαδή οι σωστές κατευθύνσεις, αλλά και αθλητές με ταλέντο, με όρεξη για πολλή δουλειά. Όπως χαρακτηριστικά λέει στους αθλητές του Επειού ο Αργύρης Σάκκος, όταν υπάρχει όρεξη για δουλειά, η επιτυχία δεν θα αργήσει να έρθει. Μόνο όταν δεν υπάρχει όρεξη δεν μπορεί να γίνει κάτι. Και προσθέτει με νόημα: «Δεν μπόρεσα ακόμα να κάνω να διακριθεί κάποιον αθλητή μου ο οποίος δεν αγαπούσε την προπόνηση και δεν ακολουθούσε ρητά τις οδηγίες και το πλάνο. Στο ατομικό άθλημα, δεν χαρίζεται τίποτα σε κανέναν».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα