ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΗΛΙΔΑΣ

Επεκτείνει τις δραστηριότητες της και στον τομέα της παραγωγής ελαιολάδου η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας


Η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας έχει καθιερωθεί στα προϊόντα της βιομηχανικής τομάτας και της Κορινθιακής σταφίδας και επεκτείνει τις δραστηριότητες της στον τομέα της παραγωγής ελαιολάδου, με σκοπό την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους παραγωγούς και της περαιτέρω ανάδειξης του προϊόντος.

Έτσι στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου δρομολογείται η διεξαγωγή αρχαιρεσιών, ώστε η Ομάδα ελαιολάδου να αποκτήσει το δικό της αυτόνομο Διοικητικό Συμβούλιο, που θα είναι υπό την σκέπη της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας.

Όπως είναι γνωστό η Ομάδα Παραγωγών είναι ήδη αναγνωρισμένη και για το προϊόν του ελαιολάδου και αριθμεί 274 ελαιοπαραγωγούς-μέλη, ενώ στόχος είναι να αυξηθεί ο παραπάνω αριθμός για να μπορέσει η Ομάδα να αποκτήσει δυναμική.

Οι ελαιοπαραγωγοί που δεν είναι μέλη αυτήν την στιγμή, καλούνται να μεταβούν στα γραφεία της Ομάδας Παραγωγών στην Αμαλιάδα και να υποβάλλουν σχετική αίτηση εγγραφής. Μάλιστα οι ελαιοπαραγωγοί πρέπει να προχωρήσουν την εγγραφή τους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς όπως ανέφερε και ο κ. Χρήστος Βαλιανάτος, Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών, στόχος είναι να συμπληρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός μελών έτσι ώστε και οι εκλογές στις αρχές Οκτωβρίου να έχουν μεγάλη συμμετοχή και να προκύψει έτσι ένα ισχυρό συμβούλιο.

Το επόμενο βήμα θα είναι η σύνταξη και υποβολή από 1/1/2018 νέου τριετούς προγράμματος, το οποίο θα καταρτιστεί σύμφωνα με τις ανάγκες των ελαιοπαραγωγών και θα εστιάσει στην προμήθεια εφοδίων αλλά θα δοθεί και η δυνατότητα πιστοποίησης ελαιοτριβείων και ελαιοπαραγωγών αφού η Ομάδα Παραγωγών έχει αναγνωριστεί και υλοποιεί το πρόγραμμα AGRO1.

Ο κ. Βαλιανάτος ανέφερε ότι όλοι οι ελαιοπαραγωγοί θέλουμε να δουν με σοβαρότητα το εγχείρημα και να πλαισιώσουν την Ομάδα, έτσι ώστε με συντονισμένες προσπάθειες και όλοι μαζί να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό για τον κλάδο και φυσικά να διεκδικήσουμε ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από κοινοτικά χρήματα και να εφαρμόσουμε κατά γράμμα τους  κοινοτικούς κανονισμούς. Επιπλέον ο κ. Βαλιανάτος τόνισε ότι θα υλοποιήσουμε τριετές πρόγραμμα δράσης και φυσικά εφόσον επιτύχουμε να είμαστε μια ισχυρή Ομάδα είναι αυτονόητο ότι θα μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις και να υλοποιούμε δράσεις και προγράμματα. Τέλος καλεί τους ελαιοπαραγωγούς να επισκεφθούν την Ομάδα για περισσότερες πληροφορίες.