Επενδυτικό ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του Καϊάφα, σε ημερίδα του Enterprise Greece στην Αθήνα

spot_img

Προτεινόμενα

Η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Καϊάφα βρέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργάνωσε, το Enterprise Greece σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, με την αρωγή της Γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα,  στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Βασικός εισηγητής στην ημερίδα για το ζήτημα της ανάπτυξης του Καϊάφα ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο οποίος παρουσία υποψήφιων επενδυτών προέβη σε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με το τουριστικό προφίλ της Ηλείας με επίκεντρο τον Καϊάφα και τις δυνατότητες αλλά και τις προοπτικές αξιοποίησης του, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

«Ο Καϊάφας μπορεί να αποτελέσει ένα τέτοιο μοντέλο ανάπτυξης, αρκεί  να ξεπεράσουμε τις στείρες λογικές του παρελθόντος που διαιρούν τον δημόσιο από τον ιδιωτικό τομέα και να δημιουργήσουμε γέφυρες που θα ενώνουν τους παραπάνω τομείς δυναμικά, με στόχο την βιωσιμότητα τέτοιων αναπτυξιακών εγχειρημάτων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιόπουλος.

Όπως είναι γνωστό σχετικά με την αναβάθμιση και την αξιοποίηση της πανέμορφης περιοχής της λίμνης Καϊάφα, πριν από λίγες εβδομάδες ο αναπλ. Υπουργός  Οικονομίας  και Ανάπτυξης  κ. Αλ. Χαρίτσης σε επίσκεψή του στο μέρος ανακοίνωση την χρηματοδότηση με ποσό ύψους 5 εκατ. ευρώ  για την ανάσχεση της καταστροφής και της υποβάθμισης της περιοχής, ενώ σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα τα έργα θα ξεκινήσουν προς τα τέλη του χρόνου.

Η δεύτερη φάση, επίσης με προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ, από το πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ του ΕΣΠΑ. Υπάρχει και μια τρίτη φάση με χρηματοδότηση περίπου 7 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, για την αποκατάσταση των κτιρίων και των παλιών νεοκλασικών ξενοδοχείων του Καϊάφα, με στόχο να δοθεί ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Όλα δείχνουν ότι αναζητείται επενδυτής προκειμένου το master plan το οποίο υπάρχει για την περιοχή του Καϊάφα να προχωρήσει μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα -ΣΔΙΤ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα