Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022
19.4 C
Pýrgos

Επετειακή εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και τον Τορπιλισμό του Ε/Δ «ΕΛΛΗ»

spot_img

Επετειακή εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και τον Τορπιλισμό του Ε/Δ «ΕΛΛΗ»ΟΧΙ!! Μιά λέξη μικρή πού γράφει την Ιστορία
της Πατρίδας μας και της Ζωής μας!

Εορταστική εκδήλωση για την 78η Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, η οποία είναι ημέρα ανώτερων και ευγενών συμβολισμών, ενάντια στην απολυταρχική και άκρως αλλαζονική απαίτηση του φασιστικού καθεστώτος του Ιταλού πρωθυπουργού Μπενίτο Μουσολίνι, να παραδώσουμε με την θέλησή μας τμήματα του Εθνικού μας εδάφους, προδίδοντας έτσι τα κεκτημένα με αγώνες και με το αίμα των προγόνων μας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27η Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18:30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου.

Την εκδήλωση αυτή διοργανώνει με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, με την πολύτιμη συνεργασία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ) Ηλείας.

Έχει προσκληθεί και θα ομιλήσει ο κ. Κωνσταντίνος .Γ. Ροδόπουλος Ταξίαρχος έ.ά. με θέμα: «28ης Οκτωβρίου 1940 προοίμιο, χρονικό του Τορπιλισμού του Ε/Δ «ΕΛΛΗ ».

Η ενδιαφέρουσα αυτή ομιλία είναι μία αναφορά από το χρονικό του τορπιλισμού του Ε/Δ «ΕΛΛΗ », στο Λιμάνι της Τήνου στις 15 Αυγούστου 1940. Κατά την διάρκεια της ομιλίας θα προβάλλεται και σχετικό βίντεο από τα αρχεία του Πολεμικού Ναυτικού. .

Οι διοργανωτές της παραπάνω εκδήλωσης προσκαλώντας τις αρχές του τόπου και τον λαό τονίζουν και τα εξής:

«Εάν η κάθε εορτή είναι ένας σταθμός στη ζωή κάθε ανθρώπου οι Εθνικές εορτές, είναι σταθμοί στην ιστορία του Έθνους, γιατί είναι οι λαμπρές σελίδες της και οι φωτεινοί σηματοδότες στην πορεία του προς το μέλλον. Επομένως είναι καθήκον και ιερή υποχρέωση ως Έλληνες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί να τιμούμε τις Εθνικές μας εορτές και Επετείους.

Ο εορτασμός κάθε Επετείου αποτελεί απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης στους Ήρωες προγόνους μας. Άλλωστε κάθε λαός γράφει την Ιστορία του και εορτάζει τα θαυμαστά γεγονότα αυτής. Ο εορτασμός κάθε Εθνικής Επετείου επίσης καλλιεργεί τα ιδανικά και τις αξίες των Ελλήνων, αλλά και κάθε λαού και χωρίς να γίνεται Εθνοκεντρικός, προάγει στο σήμερα την Ελευθερία ως στάση και κίνηση ζωής σε όλη την ανθρωπότητα.

Τιμάμε με αυτή την εκδήλωσή μας, τους 9 νεκρούς και τους 24 τραυματίες του πληρώματος του Ε/Δ «ΕΛΛΗ» καθώς επίσης και όλους αυτούς πού έπεσαν στα πεδία των μαχών το Έπος του 40 και κέρδισαν κάθε σπιθαμή του ελεύθερου εδάφους πού πατάμε σήμερα προσφέροντας το αίμα τους και τη ζωή τους. Και τους αξίζει κάθε τιμή και κάθε ευγνωμοσύνη. Διότι με αυταπάρνηση και αυτοθυσία αγωνίσθηκαν και συνέβαλαν, για να μην αλλοιωθεί η Εθνική συνείδηση και η Εθνική ταυτότητα, για να μην λησμονηθεί η πίστη των ανθρώπων στο Θεό και την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, για να μην ξεχασθούν οι παραδόσεις και ο πολιτισμός των προγόνων μας.

Τους αξίζει να υποκλινόμαστε ενώπιον του μεγαλείου της ψυχής τους και της γενναιότητάς τους. Τους αξίζει να μνημονεύουμε τα ονόματά τους, να μνημονεύουμε την προσφορά τους στην πατρίδα και στο Έθνος μας και να προσευχόμαστε για την ανάπαυση των ψυχών τους, γιατί χωρίς αυτούς εμείς δεν θα υπήρχαμε σήμερα. Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ. Η καλύτερη δε τιμή για όσους θυσιάσθηκαν στον αγώνα για την ελευθερία της Πατρίδος μας, αλλά και για όσους συνέβαλαν σε αυτή διατηρώντας την Εθνική μας ιδιοπροσωπία σε καιρούς χαλεπούς, είναι να μιμούμαστε το τρανό παράδειγμά τους».Επετειακή εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και τον Τορπιλισμό του Ε/Δ «ΕΛΛΗ»

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα