Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
25.1 C
Pýrgos

Επιβαίνοντες σε δίκυκλο εντοπίστηκαν να κάνουν χρήση προβολέα για ανεύρεση θηραμάτων

spot_img

 

Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, κατά την άσκηση των καθηκόντων του τις βραδινές ώρες στην περιοχή Δ.Δ. Βραχνέϊκων, εντόπισε ένα δίκυκλο όχημα από το οποίο γινόταν χρήση προβολέα φωτίζοντας τα γύρω χωράφια.

Ακολουθώντας διακριτικά την μοτοσυκλέτα και δίχως να αντιληφθούν την παρουσία του, διέκρινε δύο επιβαίνοντες οι οποίοι συνέχιζαν καθ’ όλη την πορεία του οχήματος να διερευνούν τα χωράφια αριστερά και δεξιά του δρόμου προς ανεύρεση θηράματος.
Έπειτα από λίγα λεπτά η μοτοσυκλέτα έκανε αναστροφή γυρνώντας προς το μέρος του Θηροφύλακα ο οποίος στάθμευσε το όχημά του και ενεργοποίησε τον ερυθρό σηματοδότη του υπηρεσιακού οχήματος για να σταματήσει το δίκυκλο για έλεγχο. Η μοτοσυκλέτα ακινητοποιήθηκε 15 μέτρα πριν το υπηρεσιακό όχημα και ο Θηροφύλακας έσπευσε προς το μέρος τους προκειμένου να ασκήσει τον προβλεπόμενο έλεγχο. Αναγνώρισε τους επιβάτες και διέκρινε ότι ο συνεπιβάτης που χειριζόταν τον προβολέα έφερε παράλληλα κυνηγετικό όπλο. Ωστόσο, πριν πλησιάσει, ο συνεπιβάτης του δίκυκλου τράπηκε σε φυγή, και παρά τις εκκλήσεις τόσο του Θηροφύλακα όσο και του οδηγού του δίκυκλου, δεν επέστρεψε. Άμεσα ειδοποιήθηκε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και λίγο πριν φθάσει στο σημείο και  δεύτερος Θηροφύλακας ο οδηγός του δικύκλου προφασιζόμενος ότι δήθεν ψάχνει να βρει τον συνεργό του απομακρύνθηκε και ετράπη και αυτός σε φυγή.
Οι αστυνομικοί που κατέφθασαν στο σημείο κατέγραψαν το συμβάν και την εγκαταλελειμμένη μοτοσυκλέτα, μάρκας Yamaha XT (φωτογραφία), η οποία δεν έφερε πινακίδες, αλλά από την διασταύρωση των στοιχείων της διαπιστώθηκε ο ιδιοκτήτης της ο οποίος ήταν και ο συνεπιβάτης.
Υπεβλήθη η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Πατρών για παράνομη θήρα, καθώς επίσης για απείθεια, ενώ κατασχέθηκε η μοτοσυκλέτα όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα