ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιβεβαίωση του ilia.news από Γιαρένη -Δέκα όμιλοι και αντιδράσεις-Το πρωτόκολλο

  • 15
    Shares

Πλήρης είναι η επιβεβαίωση του ilia.news και του αποκλειστικού ρεπορτάζ το οποίο δημοσιεύσαμε την περασμένη Πέμπτη 13 Αυγούστου, για συγκρότηση της Γ΄ Εθνικής σε δέκα ομίλους. Μια απόφαση από την ΕΠΟ, η οποία θα διαχωρίσει ομάδες των ίδιων Ενώσεων και ήδη ήρθαν και οι πρώτες αντιδράσεις, με τον Πρόεδρο της ΕΠΣΑΝΑ Δημήτρη Γιαρένη, να επικαλείται το άρθρο 17 της προκήρυξης, το οποίο προβλέπει διαχωρισμό ομάδων από την ίδια Ένωση, όταν αυτή διαθέτει περισσότερες από τέσσερις ομάδες.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου 

Επίσης, ο Δημήτρης Γιαρένης, ζητά ο διαχωρισμός να γίνει με κλήρωση και όχι με ορισμό, κάνοντας λόγο ακόμα και για προσφυγή στα αρμόδια όργανα σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί, αν και οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι πάμε σε “αποκλιμάκωση” της κατάστασης.  Όπως και να έχουν τα πράγματα, οι επόμενες μέρες και μέχρι την Τετάρτη, οπότε και συνεδριάζει η Ε.Ε. της ΕΠΟ για τον καταρτισμό των ομίλων,  θα περιλαμβάνουν έντονες διαβουλεύσεις, χωρίς να αποκλείται οι αντιδράσεις αυτές να κορυφωθούν την Τετάρτη. Βεβαίως οι ομάδες της Ηλείας, δεν επηρεάζονται απο όλα αυτά. Ούτε όμως και το μοίρασμα των ομάδων των νησιών επηρεάζει σε κάτι τον Παμβουπρασιακό και τον Αίαντα, καθώς αυτοί εκτός απροόπτου θα τοποθετηθούν σε πελοποννησιακό όμιλο. Θα είναι μεγάλη έκπληξη και “οξύμωρο” σχήμα να δούμε δηλαδή τον Παλληξουριακό από την ΕΠΣΚΙ να ταξιδεύει στο Αιγαίο. Είναι ωστόσο πολύ πιθανό, αφού θα έχουμε δυο ομίλους των 12-14 ομάδων στην Πελοπόννησο, κάποιες από αυτές να μην τοποθετηθούν με τα νησιά του Ιονίου, αλλά με νησιά του Αιγαίου.

 

Το υγειονομικό πρωτόκολλο

Από εκεί και πέρα, η ΕΠΣΑΝΑ, είναι ίσως η πρώτη ΕΠΣ της Ελλάδας, η οποία κατάρτισε υγειονομικό πρωτόκολλο. Η εξέλιξη αυτή έχει δίπλή σημασία, επειδή ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ Δρ. Ξενοφών Ρούσσης, είναι μέλος της Υγειονομικής Επιτροπής της ΕΠΟ (υπό τον Στέργιο Αντωνίου Πρόεδρο), καθώς και Πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπή της Super League 1. Η Υγειονομική Επιτροπή, πριν από λίγες μέρες, κατάρτισε το πρωτόκολλο το οποίο έστειλε προς έγκριση στη ΓΓΑ.

Αυτό το πρωτόκολλο, δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, σε πολλά σημεία του ταυτίζεται με εκείνο της ΕΠΣΑΝΑ, το οποίο αναφέρει τα εξής:

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

1. Οι αθλητικοί χώροι, τα ποδοσφαιρικά γήπεδα κατά το πλείστων τα αποδυτήρια πρέπει πριν την έναρξη κάθε προπόνησης ή φιλικού αγώνα να απολυμαίνονται με χλωρίνη απ’ τον υπεύθυνο της εγκατάστασης ή τον έφορο της ομάδας. Θα πρέπει επίσης να υπάρχει αντισηπτικό, αλκοολούχο διαλύματος 70% ή gel σε εμφανή σημεία στους χώρους των προπονήσεων.

2. Πριν την έναρξη των προπονήσεων όλοι οι ποδοσφαιριστές και οι συμμετέχοντες σε αυτές πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό κλινικά και να έχει ληφθεί λεπτομερές ιστορικό με έμφαση στα συμπτώματα που σχετίζονται με πρόσφατη λοίμωξη από COVID – 19 ( πυρετός, βήχας, δύσκολη αναπνοή, δύσπνοια, διάρροια, μυαλαλγίες, κόπωση, ανοσμία, αγευσία). Για τον κάθε ποδοσφαιριστή που εξετάζεται ανοίγεται φάκελος υγείας. Οι φάκελοι αυτοί φυλάσσονται απ’ τον γιατρό ή τους υπεύθυνους της ομάδας.

3. Κατά την είσοδο των ποδοσφαιριστών, του τεχνικού προσωπικού αλλά και των υπεύθυνων της ομάδας στο γήπεδο, κάθε φορά γίνεται θερμομέτρηση με το ειδικό ηλεκτρονικό θερμόμετρο που όλες οι ομάδες πρέπει να το προμηθευτούν. Σε περίπτωση που αθλητής ή τεχνικός ή παράγοντας παρουσιάζει θερμοκρασία άνω τον 37 °C σε 3 συνεχόμενες θερμομετρήσεις δεν του επιτρέπεται να εισέλθει στο χώρο των αποδυτηρίων και του γηπέδου. Εν γένει αντίθετα του συστήνεται η επιστροφή στην οικία τουκαι η επικοινωνία με τον γιατρό του, εάν συγχρόνως παρουσιάζει και κάποιο απ’ τα ύποπτασυμπτώματα για COVID – 19. Στη προκείμενη περίπτωση απαραίτητος είναι ο έλεγχος με μοριακό τεστ για τον COVID – 19 (Real Time RT-PCR).

4. Ο μέγιστος αριθμός όλων των παρευρισκόμενων ανά πάσα στιγμή ( αθλούμενοι και προσωπικό) σε ποδοσφαιρικό γήπεδο, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 80 άτομα και το ίδιο θα συμβαίνει και σε περίπτωση φιλικού αγώνα ( 2 σωματεία).

5. Τα ποτά που θα καταναλώνονται πρέπει να είναι εμφιαλωμένα ( νερό , αναψυκτικά,, πρωτεϊνικά και διαλύματα υδατανθράκων). Ο ποδοσφαιριστής δύναται να καταναλώσει ενεργειακές συσκευασμένες μπάρες και κανένα άλλο τρόφιμο δεν πρέπει να διατίθεται στο χώρο της αθλητικής εγκατάστασης.

6. Ο χρησιμοποιούμενος αθλητικός ιματισμός θα μπαίνει σε ξεχωριστή πλαστική σακούλα με προσοχή για αποφυγή επαφής με το δέρμα και τα ρούχα. Η θερμοκρασία πλυσίματος πρέπει να είναι 60 °C – 90°C με κοινό οικιακό απορρυπαντικό και καλό στέγνωμα και εάν είναι δυνατόν, σιδέρωμα.

7. Στις προπονήσεις οι αθλητές δεν φορούν μάσκα όπως και οι προπονητές. Όμως στους φιλικούς αγώνες οι αναπληρωματικοί ποδοσφαιριστές και όλο ο ιατρικό και τεχνικό προσωπικό, πλην του α’ προπονητή και του βοηθού, φορούν μάσκα και ει δυνατόν βρίσκονται σε απόσταση τουλάχιστον 1 m μεταξύ τους.

8. Μασάζ κάνει μόνο ο φυσικοθεραπευτής της ομάδας, ο οποίο φοράει μάσκα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον ποδοσφαιριστή που κάνει μασάζ. Ο φυσικοθεραπευτής πλένει και απολυμαίνει τα χέρια του πριν και μετά την κάθε μάλαξη.

9. Για να αποφεύγεται ο συνωστισμός στις προπονήσεις της προετοιμασίας των ομάδων προτείνεται να χρησιμοποιούνται και τα δύο αποδυτήρια του γηπέδου.

10. Γενικά για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού SARS – COV – 2 θα πρέπει να εφαρμόζονται τα κάτωθι:

a) Συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό για 30’’ ή καθαρισμός τους με αντισηπτικό διάλυμα με βάση το οινόπνευμα.

b) Αποφεύγονται χειραψίες και εναγκαλισμοί. Αποφεύγεται η επαφή του προσώπου με άπλυτα χέρια, ιδιαίτερα εάν προηγουμένως υπήρξε άγγιγμα τους με αντικείμενα που χρησιμοποιούν πολλά άτομα π.χ. πόμολα, διακόπτες, νιπτήρες, κουπαστές κ.α..

c) Κάλυψη της μύτης και του στόματος σε περίπτωση βήχα ή φταρνίσματος με το εσωτερικό των αγκώνων ή χαρτομάντηλου που απορρίπτεται σε κάδο απορριμμάτων.

d) Αποφυγή συνθηκών συγχρωτισμού. Τήρηση απόστασης 1,5 -2 m από άλλα άτομα καιπροστατευτική μάσκα σε κοινόχρηστους χώρους. Οι προσωπικές συνομιλίες ή ενημερώσεις από προπονητές ή άλλους παράγοντες να πραγματοποιούνται με απόσταση 2 m.Οι μπάλες των προπονήσεων και των φιλικών αγώνων θα πρέπει να απολυμαίνονται στην αρχή και στο τέλος αυτών.

ΔΡ. ΞΕΝΟΦΩΝ ΡΟΥΣΗΣ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣΕΙΔΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΟΣΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ BOLOGNA, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ SUPERLEAUGE.

 

Εδώ μπορείτε να δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ilia.news της περασμένης Πέμπτης:

ΕΠΟ: Έστειλε προς έγκριση το υγειονομικό πρωτόκολλο -Απόφαση για δέκα ομίλους στη Γ΄ Εθνική


  • 15
    Shares