ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιβεβαίωση του ilia.news για την επιστολή ΕΠΟ προς UEFA σχετικά με τις εκλογές των τοπικών ΕΠΣ


Μπορεί να απομένουν πέντε ολόκληροι μήνες μέχρι τις εκλογές της ΕΠΣ Ηλείας, ενώ μεσολαβούν ενδιάμεσα και οι εκλογές της ΕΠΟ, ωστόσο το ilia.news, πολύ έγκαιρα έχει ασχοληθεί με ένα μείζον θέμα, το οποίο θα απασχολήσει και ίσως προκαλέσει εντάσεις και ενστάσεις. Ούτε λίγο ούτε πολύ, μόλις 14 σωματεία θα αποτελέσουν το εκλογικό σώμα της ΕΠΣΗ, με βάση τον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή. 14 σωματεία, όσα έχουν προεγγραφεί στο μητρώο αθλητικών σωματείων.

 

Νομικοί κύκλοι της χώρας, έχουν διχαστεί ως προς την ερμηνεία της εφαρμογής του νόμου, με ορισμένους να θεωρούν ότι ο Κανονισμός Ερασιτεχνικών Σωματείων της ΕΠΟ, επιτρέπει σε όλα τα ενεργά σωματεία να μετάσχουν στις αρχαιρεσίες, την ώρα ωστόσο που κύκλοι της ΕΠΟ, έχουν θορυβηθεί και θεωρούν ότι μπορεί τελικά και να μην ψηφίσουν όσα σωματεία δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της Γ.Γ.Α. Ήδη δηλαδή με τα τωρινά δεδομένα, ιστορικές ομάδες της Ηλείας, όπως π.χ. ο Παμβουπρασιακός, ο Πανηλειακός, ο Αστέρας, ο Ξενοφών, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων-μελών της ΕΠΣΗ, αποκλείονται από τους εκλογικούς καταλόγους της ΕΠΣ Ηλείας.

Σημερινό δημοσίευμα του sdna.gr, επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του ilia.news, στο οποίο είχαμε εδώ και μέρες γράψει ότι η ΕΠΟ θα προωθήσει το θέμα στην UEFA μέσω επιστολής, θέτοντας το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Σύμφωνα με άρθρο του SDNA, η ΕΠΟ έστειλε επιστολή στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία με την οποία εκφράζει τις θέσεις της για τον αθλητικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και ειδικότερα για το θέμα των εκλογών της ΕΠΟ και των ΕΠΣ, που επηρεάζονται από τις διατάξεις που αφορούν τα σωματεία, τα όρια των θητειών, τα ηλικιακά όρια, αλλά και τα διπλώματα των προπονητών. Η επιστολή εστάλη, ενόψει της συνάντησης της UEFA με τον Λευτέρη Αυγενάκη, μια συνάντηση στην οποία όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού της Ελλάδας, θα πάει ενόψει της αποστολής της «ολιστικής μελέτης». Συνάντηση στην οποία ο Λευτέρης Αυγενάκης θα ζητήσει  την υποστήριξή της UEFA στη διεύρυνση του εκλογικού σώματος της ΕΠΟ, η οποία θα κάνει εκλογές για την ανάδειξη νέας Εκτελεστικής Επιτροπής στις 23 Νοεμβρίου.

Σ. Φραγκογιαννόπουλος 

Διαβάστε εδώ το σχετικό θέμα (18/9), όπως το ανέδειξε το ilia.news, με το οποίο είχε αποκαλύψει ότι στο περιεχόμενο της επιστολής της ΕΠΟ προς την UEFA, υπήρχε και το θέμα των εκλογών των τοπικών ΕΠΣ:

Διακοφώτης στο ilia.news: “Παρέμβαση στις εκλογές των ΕΠΣ”-Πώς θα γίνουν οι εκλογές της ΕΠΣΗ; -Τί ετοιμάζει η ΕΠΟ