Επιμένει στην κατεδάφιση του 2ου Γυμνάσιου-Λυκείου η δημοτική αρχή Πύργου!

Στην κατεδάφιση  του 2ου Γυμνάσιου- Λυκείου και στη μετατροπή του πρώην Νοσοκομείου της πόλης σε αντίστοιχη  σχολική μονάδα, προσανατολίζεται η δημοτική αρχή Πύργου.

Το ζήτημα αυτό τέθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου Πύργου Γαβρ. Λιατσή, με τον βουλευτή Ηλείας κ. Γερ. Μπαλαούρα, ενώ συγχρόνως γίνονται συνεννοήσεις και με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Δημήτριο Μπαξεβανάκη.

Εκ μέρους τη Δ.Α. Πύργου ζητείται «να  κατεδαφιστεί ως ακατάλληλο τα κτίριο που στεγάζει έως τώρα το σχολείο, που βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της πόλης και το οποίο έχει κριθεί επικίνδυνο από τους σεισμούς του 1993. Έτσι θα αρθεί η επικινδυνότητα που υπάρχει για εκατοντάδες μαθητές δεδομένου ότι αποτελεί  ένα διαρκή κίνδυνο που ουδέποτε αποκαταστάθηκε πλήρως».

Μάλιστα ο δήμος βρίσκεται σε αναμονή του πορίσματος της επιτροπής καταλληλότητας που εξέτασε και τα δύο ακίνητα στις 8 Σεπτεμβρίου 2017 .

Από την άλλη πλευρά εξάλλου υπάρχουν αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα των σχολείων, αλλά και  εμπλεκόμενους φορείς, που ζητούν την επισκευή του κτιρίου και όχι την κατεδάφισή του…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.