ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Απ. Πόντα για το Debate των Υποψηφίων Προέδρων της Δημοκρατικής Παράταξης


Eπιστολή αναφορικά με το Debate των Υποψηφίων Προέδρων της Δημοκρατικής Παράταξης, απέστειλε ο υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, Απόστολος Πόντας.

Ολόκληρη η επιστολή:

Σε μία χώρα που έχει πληγεί βαθύτατα η αξιοπιστία του πολιτικού βίου, γνωρίζετε πάρα πολύ καλά απο τις μετρήσεις σας πως αξιολογούν οι πολίτες τους Δημοσιογράφους, τους Πολιτικούς και τους Πανεπιστημιακούς. Ξεκίνησε η Διαδικασία εκλογής της Ηγεσίας του Νέου Φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης! Ο κόσμος καλείται να συμμετάσχει και να επιλέξει. Η πληροφόρηση για να κάνει την επιλογή του προέρχεται κυρίως από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η Επιτροπή Αλιβιζάτου δημοσιοποίησε προ καιρού τους κανόνες δεοντολογίας της διαδικασίας. “Κάνεις δεν κατέρχεται στην διαδικασία με την πολιτική του ιδιότητα και όλοι οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα ίσης μεταχείρισης στην προβολή των θέσεων τους.”

Με χαρά μάθαμε ότι αναλάβατε το πρώτο debate μεταξύ των Υποψηφίων. Με απορία και σκεπτικισμό αντιμετωπίζουμε τον τρόπο που επιλέξατε να το εκτελέσετε. Με ποια κριτήρια, εσείς, χωρίσατε τους υποψήφιους που συμμετέχουν στην διαδικασία χωρίς την πολιτική τους ιδιότητα, σε δύο ομάδες, μια πρώτη των επτά (7)  και μια δεύτερη των τριών (3);

Με ποια λογική επιλέξατε ότι οι έξι (6) από την πρώτη ομάδα που ανταποκρίθηκαν θετικά θα συμμετέχουν την Πέμπτη 12/10 και ο ένας που ανταποκρίθηκε θετικά από την δεύτερη ομάδα (!) θα συμμετέχει τελικά σε κάποιο άλλο debate, κάποια άλλη στιγμή, κάποτε στον χρόνο, με κάποιους; Ή μήπως θα είναι μόνος του, αντιμέτωπος με τον εαυτό του; Ίσως τελικά, είναι μια έξυπνη ιδέα εάν αναγνωρίζετε κάτι που δεν είναι ορατό στους υπόλοιπους.

Έχουν ενημερωθεί γι’ αυτό οι υπόλοιποι υποψήφιοι που μηδενός εξαιρουμένου λένε ότι θέλουν να ηγηθούν ενός νέου φορέα που δεν θα χαρακτηρίζεται από τις παθογένειες του παρελθόντος; Αν όχι, γιατί; Αν ναι, θα ήταν χρήσιμο, για όλους τους πολίτες, να γνωρίζουμε τι σας απάντησαν.

Έχει ενημερωθεί γι’ αυτό η Επιτροπή Αλιβιζάτου που προΐσταται της διαδικασίας και είναι εκείνη που έθεσε τον κώδικα δεοντολογίας; Αν όχι, γιατί; Αν ναι, θα ήταν επίσης χρήσιμο, για όλους, να γνωρίζουμε την θέση της.

Ελπίζω τα όσα θα λάβουν χώρα τις επόμενες ημέρες να χαρακτηρίσουν ως υπερβολική την αντίδραση μου και να με καταδείξουν, ως πέραν του μέτρου, καχύποπτο.

Είθε να μην αποδειχθεί ότι ακόμα και σήμερα, μετά από όλα όσα μας έχουν συμβεί, Ενημέρωση, Πολιτική και Θεσμοί διατηρούν τον ίδιο παρονομαστή, αναξιοκρατίας και αναξιοπιστίας.