Επιστολή Βαλιανάτου στον Υπουργό και στον Περιφερειάρχη

spot_img

Προτεινόμενα

ΠΡΟΣ

  1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κο ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ
  2. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  3. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Κύριε Υπουργέ,

Και στην συνάντηση που είχαμε στο Υπουργείο , αλλά και στην επίσκεψή σας στην Αρχαία Ολυμπία σας ενημερώσαμε για τις ζημιές που υπέστησαν τα δυο βασικά προϊόντα του Νομού μας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα το 2018,ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΜΑΤΑ –ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ.

Επαναλαμβάνουμε πάλι το αίτημα μας ο ΟΠΕΚΕΠΕ ο οποίος έχει τις παραδόσεις των δύο προϊόντων αλλά και τις ζημιές από ΕΛΓΑ  να διαπιστώσει εάν όλοι οι παραγωγοί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα όρια για να πάρουν την Στρεμματική Ενίσχυση.

Σε διαφορετική περίπτωση μειώστε τα όρια έτσι ώστε  να μην χαθεί είτε ένα ΕΥΡΩ από τους παραγωγούς.

Επίσης όπως σας έχουμε ενημερώσει Ο Νομός Ηλείας είναι ο πιο πρώιμος Νομός σε όλη την Ελλάδα. Ήδη έχει αρχίσει η καλλιεργητική περίοδο 2019  και οι παραγωγοί δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα τα οποία είναι πάρα πολλά.

Κύριε Υπουργέ

Επιβάλλεται να δοθεί  η Στρεμματική Ενίσχυση των δύο προϊόντων το συντομότερο δυνατόν για να μπορέσουν οι παραγωγοί να συνεχίσουν τις καλλιέργειες . Όπως δεσμευτήκατε και το κάνατε και δώσατε τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ τον Ιανουάριο  είναι εφικτό να δοθούν και οι Στρεμματικές ενισχύσεις των δύο προϊόντων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πιστεύουμε ότι το αίτημα μας είναι δίκαιο και θα προχωρήσετε στην υλοποίησή του.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα