31.9 C
Pýrgos
Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Λύσεις για τη στέγαση των μαθητών με την έναρξη κιόλας της νέας σχολικής χρονιάς, ζητά με επιστολή του από τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας. Η επιστολή κοινοποιείται στον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Μάκη Μπαλαούρα, στον πρώην Υφυπουργό Παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης και στα Μ.Μ.Ε. του νομού.

Η επιστολή αναφέρει:

«Κύριε υπουργέ,

Η Ανδραβίδα Ηλείας τους τελευταίους 2 μήνες αποτελεί το επίκεντρο «ιδιαίτερων» σεισμικών δονήσεων. Οι δονήσεις αυτές έχουν ως χαρακτηριστικά το μικρό εστιακό βάθος και τη μεγάλη επιτάχυνση, με αποτέλεσμα να έχουν προβληματίσει έντονα τόσο το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, όσο και τον Ο.Α.Σ.Π. Για το λόγο αυτό μας επισκέφτηκαν ο κύριος Λέκκας και ο κύριος Τσελέντης με σκοπό αμφότεροι να ενημερώσουν και να συζητήσουν με τον ανήσυχο πληθυσμό. Ταυτόχρονα, συνεδρίασε το αρμόδιο συντονιστικό όργανο προκειμένου να δώσει οδηγίες συμπεριφοράς στους κατοίκους της περιοχής.

Αποτέλεσμα του φαινομένου αυτού ήταν να πληγούν αρκετά κτήρια της πόλης, μεταξύ των οποίων το κτήριο του 12θ/σιου Δημοτικού Σχολείου και το κτήριο του Γυμνασίου. Ειδικό κλιμάκιο από την ΚΤ.ΥΠ.Α.Ε (πρώην ΟΣΚ) επισκέφτηκε την περιοχή με στόχο των πρωτοβάθμιο έλεγχο των σχολικών μονάδων. Κατά τον έλεγχο αυτό, το παλιό πέτρινο διώροφο κτήριο του δημοτικού σχολείου, όπως και το νέο σχετικά κτήριο του Γυμνασίου, κρίθηκαν ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ, με φυσικό αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία τους! Προς το παρόν στην Ανδραβίδα, η μοναδική σχολική μονάδα που είναι κατάλληλη για χρήση είναι το Λύκειο! Λέμε «προς το παρόν», γιατί σύμφωνα με τους σεισμολόγους, το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση κατοίκων, γονέων, δημοτικής αρχής κλπ, κατά την οποία έγινε ενημέρωση και προσπάθεια να διατυπωθούν σκέψεις και λύσεις, αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της στέγασης των μαθητών τη νέα σχολική χρονιά 2019 – 2020. Σύμφωνα με την άποψη ειδικών, εάν ο δήμος ή η Ανδραβίδας κηρύσσονταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα μπορούσαν να παρακαμφθούν κάποιες χρονοβόρες διαδικασίες. Για να γίνει όμως αυτό απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κτηρίων σε δεύτερο βαθμό. Μιλώντας ωστόσο σήμερα τηλεφωνικώς με τον επί κεφαλής των ελέγχων της ΚΤ.ΥΠ.Α.Ε. κ. Στραβοδήμο, μας ενημέρωση ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώρα να ολοκληρωθεί το φαινόμενο, γιατί διαφορετικά δεν έχει νόημα: Το φαινόμενο όμως σύμφωνα με τους αρμόδιους επιστήμονες του Γεωδυναμικού με τους οποίους είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, δεν έχει ολοκληρωθεί.

Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, υπάρχουν διαδικασίες που δεν επιτρέπουν τη συντόμευση του χρόνου κάποιους διαδικαστικών πράξεων, που ίσως έδιναν λύση στον επιθυμητό χρονικό ορίζοντα, που δεν είναι άλλος από την 1η Σεπτεμβρίου 2019! Είναι κοινώς αποδεκτό ότι το φλέγον ζήτημα της στέγασης των μαθητών θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μεθοδικά και συντονισμένα από το σύνολο των αρμόδιων φορέων, που διαθέτουν τόσο τη γνώση και την εμπειρία, όσο και την ευθύνη και την αρμοδιότητα. Μπορεί βάσει νόμο την ευθύνη των σχολικών μονάδων να έχει ο δήμος και κατ επέκταση η διεύθυνση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού και η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ωστόσο τον καθοριστικότερο ρόλο τον έχει το Υπουργείο Παιδείας και εσείς προσωπικά. Θεωρούμε εσάς ως τον βασικό συντονιστή, ώστε να εξασφαλιστεί η στέγη των παιδιών μας τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Παρακαλούμε θερμότατα, στα πλαίσια των θεσμικών αλλά και ανθρώπινων αρμοδιοτήτων σας, να πράξετε άμεσα τα δέοντα, δεδομένου το ότι οι καλοκαιρινοί μήνες δυσχεραίνουν τις διαδικασίες και ο χρόνος που απομένει μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ελάχιστος! Ύψιστο καθήκον όλων μας είναι τα παιδιά μας να έχουν έγκαιρα εξασφαλίσει μια ασφαλή και ικανοποιητική λύση στέγασης.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον διευκρίνηση ή πληροφορία προς διευκόλυνση του έργου σας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!»

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα