ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιστολή του Χέρμπερτ Χούμπελ που επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του ilia.news

  • 15
    Shares

Σημερινή επιστολή του εκπροσώπου των FIFA/UEFA στην Ελλάδα, Χέρμπερτ Χούμπελ, επιβεβαιώνει το χθεσινό αποκλειστικό ρεπορτάζ του ilia.news, με βάση το οποίο υπάρχει στις τάξεις της ΕΠΟ η τάση να αναλάβει η επόμενη διοίκηση να πραγματοποιήσει αναδιαρθρώσεις των κατηγοριών. Για την ακρίβεια, ο σχεδιασμός της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, να αποτελέσει αντικείμενο της νεοεκλεγμένης διοίκησης, η οποία σύμφωνα με τον Αυστριακό αξιωματούχο, θα πρέπει να εκλεγεί άμεσα, όπως αρχικά προβλεπόταν.

 

Σύμφωνα με τον Αυστριακό, «η FIFA και η UEFA υποστήριζαν, και συνεχίζουν να υποστηρίζουν, ότι οι επερχόμενες εκλογές θα είναι ευεργετικές αλλά και κρίσιμες για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθ’ όσον θα επιτρέψουν στην νεοεκλεγείσα διοίκηση να σχεδιάσει την νέα ποδοσφαιρική αγωνιστική περίοδο, καθώς και να ορίσει τα νέα αλλοδαπά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, έναν από τους πιο ευαίσθητους τομείς του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Χέρμπερτ Χούμπελ, συντάχθηκε με την ΕΠΟ, χωρίς να χρειαστεί να περάσουν δυο 24ωρα από την ανακοίνωση της Ομοσονδίας και την επιστολή που έστειλε στη Νιόν. Μια επιστολή του Χούμπελ, η οποία αποτελεί προάγγελο των όσων θα ακολουθήσουν, απειλώντας ευθέως με Grexit το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωση από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Αναλυτικά η επιστολή του Χέρμπερτ Χούμπελ:

«Η FIFA, η UEFA και όλοι οι διεθνείς εμπειρογνώμονες που δραστηριοποιούνται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενημερώθηκαν για την απόφαση που ανακοινώθηκε από τις ελληνικές αθλητικές αρχές, όσον αφορά τις εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Σε πολλαπλές συναντήσεις με όλους τους ποδοσφαιρικούς εταίρους και την αθλητική ηγεσία της χώρας, η FIFA και η UEFA παρουσίασαν ένα προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα συνέπιπτε με τη λήξη της αποστολής τους στην Ελλάδα, ήτοι στα τέλη του Ιουλίου του 2020.

Οι επικείμενες εκλογές, σύμφωνα με όσα είχαν προκαταρκτικά συμφωνηθεί από όλους τους εταίρους, θα επέτρεπαν στους διορισμένους εμπειρογνώμονες της FIFA και της UEFA να παρακολουθήσουν και να επιβλέψουν την εκλογική διαδικασία και τα διαδικαστικά θέματα, πριν από την ολοκλήρωση της εντολής τους.

Η FIFA και η UEFA υποστήριζαν, και συνεχίζουν να υποστηρίζουν, ότι οι επερχόμενες εκλογές θα είναι ευεργετικές αλλά και κρίσιμες για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθ’ όσον θα επιτρέψουν στην νεοεκλεγείσα διοίκηση να σχεδιάσει την νέα ποδοσφαιρική αγωνιστική περίοδο, καθώς και να ορίσει τα νέα αλλοδαπά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, έναν από τους πιο ευαίσθητους τομείς του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Αναγνωρίζουμε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς και δύσκολης περιόδου που αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως, οι αποφάσεις ενδεχομένως να πρέπει να προσαρμόζονται, εφόσον κάτι τέτοιο δικαιολογείται. Ωστόσο, είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι η ΕΠΟ πρέπει να χειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και ελεύθερη από οποιαδήποτε μορφή αθέμιτης πολιτικής παρέμβασης.

Η FIFA και η UEFA θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ΕΠΟ ως ομοσπονδία μέλος τους, θα συνεχίσουν δε να παρακολουθούν στενά όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Σ. Φραγκογιαννόπουλος

 

Δείτε εδώ το χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ilia.news:

Πληροφορία «βόμβα»: «Καμία αναδιάρθρωση πριν τις εκλογές της ΕΠΟ»(;)


  • 15
    Shares