ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιτυχία παικτών και ΕΠΟ το «πράσινο» για Γ΄ Εθνική-Η συμβολή Αντωνίου και Διακοφώτη-Πώς έχει η κατάσταση!

  • 30
    Shares

Μεγάλη επιτυχία πρέπει να θεωρείται από πλευράς ΕΠΟ το “πράσινο” για τη Γ΄ Εθνική. Ιδιαίτερα δυο ανθρώπων οι οποίοι έτρεξαν όλο αυτό το διάστημα το σχέδιο, του Α΄Αντιπροέδρου Στέργιου Αντωνίου, αλλά και του μέλους της Ε.Ε. Παναγιώτη Διακοφώτη, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Γ.Γ.Α. Γιώργο Μαυρωτά, προκειμένου από κοινού να χαράξουν μια ενιαία στρατηγική στο θέμα και να άρουν τις όποιες επιφυλάξεις, δικαιολογημένα έως ένα σημείο, τις οποίες είχε η επιτροπή επιστημόνων. Και βέβαια, με όλο αυτό, να δικαιωθεί και ο αγώνας των ποδοσφαιριστών, καθώς χωρίς να πρωτοστατήσουν αυτοί, ίσως σήμερα όλα να ήταν διαφορετικά. 

 

Η ΕΠΟ, συνέταξε άμεσα και με ξεκάθαρους όρους, ένα πολύ αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο σήμερα πήρε την έγκριση, έτσι ώστε οι ομάδες να μπορούν νόμιμα πλέον να διεξάγουν προπονήσεις, έχοντας πρώτα περάσει από τα απαραίτητα εβδομαδιαία τεστ και ακολουθώντας πολύ αυστηρά ένα υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ο Στέργιος Αντωνίου, με συνεχείς επαφές, με συνεχείς παρεμβάσεις και επιστολές, ενημέρωση απο συναδέλφους του ξένων Ομοσπονδιών, προχώρησε το σχετικό σχέδιο, έχοντας προωθήσει και τη συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο και αυτό σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανταποκρίθηκαν άμεσα και προώθησαν το θέμα, ώστε να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Πλέον, το επόμενο βήμα, είναι ακριβώς αυτό.  Να έρθει το θέμα της εφαρμογής αυτού του πρωτοκόλλου, δηλαδή να εγκριθεί η στήριξη αυτών των ομάδων από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε να μπορέσουν και να υλοποιήσουν καλύτερα το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Και τέλος, σειρά θα πάρει η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ, της οποίας προΐσταται ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών Παναγιώτης Δημητρίου, ώστε να αποφασίσει για το πώς θα επανεκκινήσει (όταν δοθεί η σχετική άδεια) και πώς θα ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

 

Πώς έχει τώρα η κατάσταση 

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το τοπίο παραμένει «θολό», ωστόσο θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε τον όρο «ρευστό», καθώς από τη στιγμή που έχει δοθεί από επίσημα κυβερνητικά χείλη η προοπτική αυτής της στήριξης για τα τεστ, δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε. Βεβαίως, υπάρχουν ακόμα ορισμένα ζητήματα προς διευθέτηση, όπως οι μετακινήσεις από νομό σε νομό των αθλητών για προπόνηση, καθώς και οι όποιες αντιρρήσεις των σωματείων. Είναι όμως ξεκάθαρο, ότι από τη στιγμή που οι ομάδες θα τύχουν της στήριξης της Πολιτείας στο θέμα των τεστ, δεν θα έχουν πλέον κάποιο ισχυρό άλλοθι, εφόσον η απουσία θεατών από τις εξέδρες, αποτελούσε προαπαιτούμενο και στο αρχικό πρωτόκολλο, το οποίο είχαν στο ξεκίνημα της σεζόν υπογράψει.

 

Ο ρόλος των παικτών

Και βέβαια, σε αυτή την προσπάθεια, δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί η μεγάλη, τεράστια συμβολή των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι με εκπροσώπους από τους δέκα ομίλους, συνέστησαν μια επιτροπή, η οποία σε συνεργασία με τον ΠΣΑΠ, παρακίνησαν την ΕΠΟ, αλλά και την Κυβέρνηση, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι. Για την ακρίβεια, να καθίσουν στην ίδια… ψηφιακή πλατφόρμα και  συζητήσουν με τον Γιώργο Μαυρωτά και την ΕΠΟ, ώστε να βρουν από κοινού λύσεις, για το πιο αντιπροσωπευτικό πρωτάθλημα της χώρας, ένα πρωτάθλημα το οποίο αφορά σε ολόκληρη την επικράτεια και απευθύνεται σε 130 σωματεία και πάνω από 2.500 ποδοσφαιριστές.


  • 30
    Shares