14.7 C
Pýrgos
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Ή πετυχαίνει, ή τα παρατάει ο Ζαγοράκης-“Φρέσκες” πληροφορίες για ερασιτεχνικά, διαιτητές, ολιστική

spot_img

Σενάριο εκ νέου εκλογών της ΕΠΟ είδε το “φως” της δημοσιότητας, ένα 24ωρο μετά τη συνάντηση που έγινε ανάμεσα στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θοδωρή Ζαγοράκη και τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Σενάριο το οποίο ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στην παρούσα φάση δεν υφίσταται. Καλά πληροφοφρημένες πηγές του ilia.news, ανέφεραν ότι μοναδική περίπτωση να πάμε σε εκλογές, θα είναι το ενδεχόμενο παραίτησης του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου 

Ενδεχόμενο παραίτησης, το οποίο θα οφείλεται σε αδυναμία να μπορέσει να επιτύχει αυτό το οποίο πρεσβεύει ο βετεράνος διεθνής άσος, ο οποίος μπήκε έπειτα από πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και εξελέγη από τις Ενώσεις. Με άλλα λόγια, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, αν δεν καταφέρει να “συγκεράσει” όλες τις αποκλίνουσες συνιστώσες και ξυπνήσουμε ένα πρωί, με την ΕΠΟ να είναι αποκλεισμένη απο τη χρηματοδότηση της UEFA, την Πολιτεία να μην ικανοποιείται από τις αλλαγές τις οποίες επιθυμεί στο ποδόσφαιρο, αλλά και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να παραμένει στον “πάγο”, τότε δεν θα υπάρχει κανένας λόγος συνέχισης της παρουσίας του στον προεδρικό θώκο. Οπότε σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να συγκληθεί Γενική Συνέλευση, ώστε να ψηφίσει και να εκλέξει νέο Πρόεδρο.

Γιατί αισιοδοξούν στην ΕΠΟ

Μετά το τέλος της συνάντησης ανάμεσα στον Θοδωρή Ζαγοράκη (ο οποίος συνοδευόταν από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της ΕΠΟ), με τον Υπουργό Επικρατείας, η ΕΠΟ “εξέπεμψε” μήνυμα αισιοδοξίας. Στην Ομποσπονδία, εκτιμούν ότι ο κ. Γεραπετρίτης κατάλαβε αυτά τα οποία του ανέπτυξαν, ωστόσο θα χρειαστούν και κάποιες άλλες συναντήσεις, έτσι ώστε να τον πείσουν, με τα επιχειρήματά τους, για την ανάγκη να υπάρξουν τροπολογίες στον Νόμο, έτσι ώστε να μπορέσουν να ομαλοποιηθούν τα πράγματα και να προχωρήσει το ποδόσφαιρο όπως ακριβώς το επιθυμεί ο Θοδωρής Ζαγοράκης, με “ηρεμία και γαλήνη”. Διαψεύστηκε δε, ότι ο κ. Γεραπετρίτης έριξε στο τραπέζι την ολιστική μελέτη με διάθεση για “παζάρεμα”. Μάλιστα, κάποια σημεία της ολιστικής μελέτης, τα οποία έχουν προκαλέσει σημεία “τριβής”, δόθηκε να καταλάβει ο κ. Γεραπετρίτης ότι μπορούν να ξεπεραστούν. Όπως για παράδειγμα, το επίμαχο σημείο στο οποίο μιλάει για συμμετοχή εκπροσώπου της διαιτησίας στην Εκτελεστική Επιτροπή. Από τη στιγμή την οποία η Εκτελεστική Επιτροπή δεν έχει λόγο στη διαιτησία, δεν υπάρχει και λόγος να εκπροσωπείται η διαιτησία στην Εκτελεστική Επιτροπή, παρά μόνο να περιορίζεται στο δικαίωμα παρουσίας και λόγου, όπως συμβαίνει με τον εκπρόσωπο της ΚΕΔ. Στην προτροπή και ανησυχία του κ. Γεραπετρίτη για την ψήφιση της ολιστικής μελέτης, η πλευρά της ΕΠΟ, εξήγησε ότι αν πήγαινε προς ψήφιση το θέμα βιαστικά στη Γενική Συνέλευση, υπήρξε περίπτωση να καταψηφιστεί.

Το θέμα του Μητρώου

Όπως γράψαμε και πιο πάνω, αλλά όπως αναφέρεται και σε όλα τα ρεπορτάζ, η συνάντηση έγινε μέσα σε καλή ατμόσφαιρα και υπήρξε κλίμα κατανόησης από την πλευρά Γεραπετρίτη. Με άλλα λόγια, η ΕΠΟ βγαίνει από αυτή τη συνάντηση αισιόδοξη ότι το “φλέγον” θέμα του Μητρώου της Γ.Γ.Α. και τα ζητήματα που ανακύπτουν, θα μπορέσουν να ξεπεραστούν και θα μπορέσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα να ξεκινήσουν και να κυλήσουν ομαλά και απρόσκοπτα.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα